Tófalvi Éva újra a román ötkarikás csapat élén


Salt Lake City és Vancouver után Szocsiban is Tófalvi Éva lesz a román küldöttség zászlóvivője a megnyitóünnepségen. A csíkszeredai sílövő pályafutása ötödik olimpiájára készül, ami egyben azt is jelenti, hogy Ferencz Réka lemarad a 22. téli ötkarikás játékokról.

HIRDETÉS


Az illetékes szövetség döntésének értelmében Tófalvi Éva utazhat a Szocsiban február 7-én kezdődő téli olimpiára. A rutinos csíkszeredai sílövő a gyergyószentmiklósi Ferencz Rékával versenyzett az olimpiai kvótáért, végül a Román Síszövetség úgy határozott, hogy Tófalvi vehet részt a jeles eseményen.

Ami a 2013-14-es világkupa eddigi versenyeit illeti, a fiatalabb székelyföldi sportoló teljesített néhány ponttal jobban, ám a döntésnél figyelembe vették az IBU Kupán elért eredményeket is. Tavaly novemberben Tófalvi harmadik helyen zárta a Svédországban rendezett 7,5 km-es sprintversenyt – úgy tűnik ez a helyezése sokat számított a végelszámolásnál.

Nem sokkal azt követően, hogy Puiu Gașpar, a síszövetség főtitkára megerősítette Tófalvi Éva olimpiai részvételét, a Román Olimpiai és Sportbizottság honlapján megjelent a hír, miszerint a 35 éves sportoló lesz ezúttal is a zászlóvivő. Négy évvel korábban, a vancouveri játékokon szintén ő sétált a román küldöttség élén, akárcsak 2002-ben, amikor a téli olimpiát Salt Lake City-ben tartották.

Tófalvi Éva eddig négy olimpián állt rajthoz. Legjobb egyéni teljesítményét, a naganói 11. helyezését megismételte legutóbb Kanadában, a 15 km-es versenyszám során.

Fotó: biathlonworld.com

 

 Címkék:   olimpia  Szocsi 2014  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas