Kelemen Zoltán 14. helyről várja a kűrt


A címvédő Javier Fernandez hibátlan produkciójával magasra tette a mércét a SYMA Csarnokban zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság férfi versenyének csütörtöki rövidprogramjában. A csíkszeredai Kelemen Zoltán a 14. helyen áll. Olasz párosé az első arany.

HIRDETÉS


A nyolcadik kontinenstornáján szereplő Kelemen Zoltán (fotó) 68,32 pontot kapott a budapesti Eb-n csütörtökön rendezett rövidprogramban, mellyel a 14. helyen áll, és szombaton bemutathatja kűrjét. Nem sikerült a legjobb 24 között végeznie, az egyetlen magyar férfi versenyzőnek, Forgó Kristófnak, aki 47,91 pontjával a 30. helyen zárt. A világbajnoki bronzérmes Javier Fernandez lenyűgöző produkcióval kápráztatta el nemcsak a szurkolókat, de a bírákat is és a rövidprogram után 91,56 ponttal vezet. Előnye a második helyen álló orosz Szergej Voronoval szemben több mint hat pont, míg a harmadik, 2008-ban Európa-bajnok cseh Tomas Vernerrel szemben már nyolc pontnál is nagyobb.

Forrás: www.facebook.com/KelemenZoltan

Az Európa-bajnokság első aranyérmét az Anna Cappellini, Luca Lanotte jégtáncpáros nyerte. A tavaly bronzérmes olasz kettős elbűvölő produkcióval rukkolt elő kűrjében, amelynek végén a mintegy kétezer fős közönség nagy tapssal jutalmazta az előadást. A bírák 102,03 pontot adtak Cappelliniéknek, így egyértelművé vált, hogy igazán csak a rövidprogram után mögöttük második Jelena Iljinih, Nyikita Kacalapov duónak marad esélye arra, hogy megfossza őket a kontinensbajnoki címtől. Mivel az oroszok női versenyzője az egyik elemnél nagyot hibázott, maradtak az ezüstérmes pozicíóban.

A Turóczi Dóra, Major Balázs kettős a szerdai rövidprogramban 21. lett, s mivel a kűrt csak az első húsz helyezett mutathatta be, a magyar duót már csak a vasárnapi gálán láthatja majd a közönség.

Eredmények, férfi rövidprogram:
1. Javier Fernandez (spanyol) 91,56 pont
2. Szergej Voronov (orosz) 85,51
3. Tomas Verner (cseh) 83,51
...14. Kelemen Zoltán (romániai) 68,32
...30. Forgó Kristóf 47,91

jégtánc, Európa-bajnok:
1. Anna Cappellini, Luca Lanotte (Olaszország) 171,61 pont
2. Jelena Iljinih, Nyikita Kacalapov (Oroszország) 170,51
3. Penny Coomes, Nicholas Buckland (Nagy-Britannia) 158,69
...21. Turóczi Dóra, Major Balázs.
 Címkék:   Műkorcsolya  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas