Kemény Dénes teltházas meccseket és magyar aranyérmeket vár


Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) korábbi sikerkapitányból lett elnöke teltházas mérkőzéseket és magyar aranyérmeket vár a budapesti férfi és női Európa-bajnokságtól, amelyet július 13. és 26. között rendeznek meg a Margitszigeten.

HIRDETÉS


Alig több mint fél évvel a rajt előtt az MTI-nek nyilatkozva a nemzeti csapattal három olimpiai aranyat is nyert szakember elmondta: az esemény súlyának megfelelően már javában, nagy erővel zajlik a szervezés.

"Az idei feladat nagyon nagy, mert egyszerre kell az összes eddigi munkát magas szinten csinálnunk, s ezzel párhuzamosan kell megszerveznünk egy olyan Európa-bajnokságot, amely várhatóan a 2001-es budapesti Eb-hez hasonló, de szerintem annál is nagyobb nézőszámot fog produkálni" - jelentette ki Kemény. Hozzátette, azért várható ezúttal még több ember a Margitszigetre, mert 13 éve párhuzamosan zajlott a férfi és női torna, s tíz nap alatt vége volt, most viszont férfi és női meccsnapok követik egymást két héten át.
"Ráadásul az idei Eb-nek külön varázsa lesz, mert semmihez nem lehet hasonlítani a Margitsziget hangulatát, a Sziget az a Sziget. Nyolcezer ember a lelátón, úgy gondolom, mind a 14 meccsnapra, de legalább is a magyar mérkőzésekre minden belépő el fog fogyni" - jelentette ki.

A szervezésre kitérve úgy értékelte, hogy a munkával időarányosan jól állnak, kéthavonta jön az európai szövetség ellenőr csapata, s bár nagyon komoly kötelezettségeik vannak, bízik benne, elérik, hogy "legalább ne legyen veszteséges az Eb".

"Ha sikerül nyereséget termelni, akkor az hosszabb távon a magyarországi vízilabdázás szövetségi irányításánál egy olyan anyagi hátteret adna, hogy mondjuk Rióig, a 2016-os olimpiáig biztonsággal tudjuk a szövetségi kapitányok összes kérését teljesíteni, hogy meglegyenek az áhított aranyérmek" - jelentette ki az MVLSZ elnöke.

Ami a közelebbi célt, a budapesti Eb-t illeti, Kemény Dénes úgy fogalmazott, hogy a szerződésekben foglaltak szerint is, meg a magyar vízilabda hagyományai alapján is az elvárás az elődöntő elérése.
"A négy közé jutást, ha aztán netán nem is nyerünk, nem lehet kudarcnak tekinteni. Kudarc az, ha a csapat az elődöntőbe sem jut be - mondta. - Az elvárás tehát az elődöntő, de csalódott lennék, ha nem nyerné meg a két aranyat a két kapitány, mert ez azt jelenti, hogy valamelyik fontos meccsen kikaptak. Szerintem ők is akkor lennének boldogok, s azt szeretné a szíve mélyén Benedek Tibor és Merész András, meg a kétszer 13 játékos is, hogy meglegyen a végén az arany, miközben a normális elvárás az, hogy eljussanak az elődöntőig, s utána próbáljuk meg a maradék két meccset is megnyerni."
Mint egy éve hivatalban levő elnök, Kemény Dénes úgy értékelte 2013-at, hogy abból "magasan kiemelkedik a férfiválogatott világbajnoki aranya, ami mellett az elmúlt évek szerepléséhez képest azért nem törpül nagyon el a lányok vb-bronzérme sem".  

MTI/sportoldal.ro

 Címkék:   Vízilabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas