Szlovén öröm Tauplitzban


Vasárnap rendezték a második tauplitz-i versenyt a síugró világkupában. A győzelmet a szlovén Peter Prevc szerezte meg, akinek ez volt az első világkupa győzelme. Gregor Schlierenzauer igazolva jó formáját, második lett, míg a dobogó legalsó fokára a szombati győztes, Kaszai Noriaki állhatott fel.

HIRDETÉS


Egy nappal azután hogy Kaszai Noriaki, történelmet írva, minden idők legidősebb világkupa győztese lett, egy új ugró gyarapította a világkupa versenyt nyert sportolók széles táborát. A fiatal Peter Prevc a történelmi versenyen is jól szerepelt, hiszen második lett a japán legenda mögött. Vasárnapra ezt a teljesítményt is túlszárnyalva megnyerte a viadalt.


Az első sorozat után viszont korántsem így állt a dolog. Akkor ugyanis Simon Ammann állt az élen, 195 méteres ugrásával. Már a távolság is kiemelkedett a mezőnyből, pontelőnye pedig szintén jelentős volt a többiekkel szemben. A svájci viszont ezúttal sem versenyzett kiemelkedően, most második ugrását rontotta el, így pedig oda lett győzelme is. Kasszai ugyanis megrázta magát és a nap leghosszabb ugrásával (201 méter) élre állt. Schlierenzauer következett, és 197 méteres ugrása elégnek bizonyult a vezetéshez. Prevc egy méterrel szárnyalta túl az osztrák teljesítményét és a vezetést is simán vette át. Ammannak nem kellett kiemelkedő ugrás, pontelőnyéből adódóan. Végül azonban alaposan elrontotta második kísérletét, ráadásul a talajfogása sem emlékeztetett sokban a Telemark talajfogásra. Így végül a szlovén ígéret örülhetett a végén.


Síugró-vk, Tauplitz (Ausztria)
HS 200


1. Peter Prevc (szlovén) 369.0 pont (186.0 méter; 198.0 méter)
2. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 366.9 pont (186.0 méter; 197.5 méter)
3. Kaszai Noriaki (japán) 365.8 pont (180.0 méter; 201.0 méter)


A VILÁGKUPA ÁLLÁSA:


1. Stoch 627
2. Schlierenzauer 616
3. Ammann 608

 Címkék:   téli sportok   sírepülés   prevc  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas