Nyolc között búcsúzott a Kolozsvári U-Mobitelco BT


Ötpontos utolsó negyeddel nehéz. A Kolozsvári U férfi kosarasai két sima vereség után kényszerültek lemondani a Románia Kupa végső négyes tornájáról. Felajánlotta lemondását Dorin Pintea is, a végső szót azonban a vezetők mondják ki.

HIRDETÉS


Feljavulni a lepattanózás terén, nagyobb összpontosítás, kevesebb technikai malőr – Dorin Pintea ezt a receptet írta fel játékosainak a továbbjutáshoz. A Kolozsvári U-Mobitelco BT vezetőedzője arra is emlékeztetett, hogy 15 pont hátrány még nem a világvége: a BCM Pitești ugyanis ilyen különbséggel nyerte meg a kupanegyeddöntő első mérkőzését, majd – meglepő vagy sem – a második találkozón is az Argeș megyeiek akarata érvényesült.


Fotók: Manases Sándor

A vasárnap esti visszavágón nagyon magabiztosan kosárlabdáztak a vendégek, az U mindössze a nagyszünet után tudott kissé ráijeszteni a riválisra. Ekkor a közönség is félretette a zúgolódást, és végre elindult az intenzívebb drukkolás. A legvégén aztán általános taps tört ki, az elismerés viszont leginkább Pitești csapatának szólt. Volt is miért gratulálni az ellenfélnek: ha összedobjuk a két meccs eredményét, plusz 27-et mutat a képzeletbeli tabella a pitești-i alakulat javára.

A palánk alatti területet ezúttal sem az erdélyi csapat dominálta, másrészt beszédes a hárompontosok statisztikája. Míg a hazaiaknál 15 próbálkozásból mindössze 3 akadt be (20 százalék), addig a vendégek 35 százalékos hatékonysággal dobtak távolról, azaz 17 kísérletből 6 célba talált. Egy apró összevetés: Iulian Orbeanu háromszor próbálkozott a félkör mögül mindannyiszor sikerrel — ehhez képest Mihai Silvășan hét triplája közül csupán egy süllyedt el.

Ami az eredmény alakulását illeti, a BCM Pitești már az első szünet előtt meglépett kissé. Ezt a nyolcpontos hendikeppet még sikerült ellensúlyozni a középső játékrészekben, az utolsó felvonás azonban katasztrofális volt Dorin Pintea játékosaira nézve. Öt pontot (!) sikerült csak hozzátenni a többihez, a pitești-iek pedig olykor nem csak az eredményességgel, de a közönség szórakoztatásával is törődtek

A találkozó után Dorin Pintea elmondta, felelősséget vállal a kudarcért, egyben felajánlotta lemondását. Mircea Cristescu, a klub ügyvezető igazgatója erre úgy reagált, hogy csak az után tud biztosat mondani, miután egyeztet a vezetőség tagjaival. Cristescu mindenestre méltatta a vezetőedző karakterességét, és szerinte egy ilyen meccs után sokan lemondhatnának a csapatból.

Férfi kosárlabda Románia Kupa, negyeddöntő
Visszavágó

Kolozsvári U Mobitelco BT–BCM Pitești 63:75 (19:27, 23:13, 16:15, 5:20)
Legjobb dobók: Baciu 16, Silvășan 14, Lalovics, Hargrove 12-12, ill. Durkovics 16, Barac 16, Tutt 12.
Továbbjutott a Pitești 159:132-es összesítéssel

Részletes statisztikák ITT

 

 Címkék:   kosárlabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas