Meghajolt a mezőny Kaszai klasszisa előtt


Újabb szenzáció a síugrás világában! Kaszai Noriaki nyerte a tauplitzi sírepülő versenyt. A japánok legendája, aki a fél mezőny apja lehetne, a szlován Peter Prevc-et előzte meg. Harmadik helyen, a formáját visszanyerni látszó osztrák, Gregor Schlierenzauer végzett.

HIRDETÉS


A síugrás szerelmesei fel sem ocsúdtak egyik csodából, máris itt van a másik. Miután az osztrák üstökös, Thomas Diethart, megnyerte élete első Négysánversenyét, a sírepülő világkupa Tauplitz-i állomásásn a 41 éves Kaszai Noriaki végzett az élen. Ezzel az örökifjú japán ugró lett minden idők legidősebb győztese, éppen honfitársa, Okabe Takanobu korrekordját (38 év) átadva a múltnak.


1992 sírepülő világbajnoka idén sokad virágzását éli, régóta érett már ez a győzelem. Legutóbb tíz éve, az Amerikai Egyesült Államokban állhatott a dobogó legfelsőbb fokán. Az újdonsült korrekorder már az első sorozat után vezetett, övé volt a leghosszabb ugrás (196 m). Diethart nem indult a versenyen, csakúgy mint a pénteken hatalmasat bukó Thomas Morgenstern. Simon Amman első ugrása csupán a 24. helyhez volt elég, második kísérlete viszont remekül sikerült és a 11. helyre ért oda végül. A szlovénok jól szerepeltek, hiszen az első tízben három versenyzőjük is képviselte magát. Gregor Schlierenzauer pedig ismét régi önmagát idézte, mindkétszer 194 méterig repült, ez pedig a bronzéremhez volt elegendő. Viszont Kaszai mindenkit elhomályosított a szombati viadalon, 196 méteres ugrásán is tudott javítani és egy 197 méteres ugrással megkoronázta teljesítményét. Beszédes volt az osztrák szakmai stáb és a versenytársak reakciója, akik egyaránt meghajlással gratuláltak a fenomenális győzelemhez.


Ez a győzelem egyben azt is mutatja, hogy sok munkával, kitartással és pozitív hozzáállással, a kor nem jelent akadályt. Egyben ráébresztheti ellenfeleit is arra, hogy nem kell az első komolyabb formahanyatlás után visszavonulni.
Hamarosan itt van a téli olimpia és a japánok legnagyobb ásza minden bizonnyal ott lesz, méghozzá esélyesként. A matuzsálem korú sportoló hetedik olimpiája lesz az oroszországi ami természetesen újabb rekord. Addig azonban vár egy vasárnapi verseny szintén Tauplitzből, na meg a hazai, Sapporói viadal.


SÍREPÜLÉS, VK-VERSENY, TAUPLITZ/BAD MITTERNDORF
Sáncméret: 200 m


1. Kaszai Noriaki (japán) 391.6 pont (196 méter, 197 méter)
2. Peter Prevc (szlovén) 381.5 pont (199 méter, 190.5 méter)
3. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 380.3 pont (194 méter, 194 méter)


Az összetett vk állása (még 14 verseny van hátra)


1. Kamil Stoch (lengyel) 598 pont
2. Simon Ammann (svájci) 558
3. Gregor Schlierenzauer 536

 Címkék:   téli sportok   sírepülő világkupa  Kaszai Noriaki  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas