Varga Dénes a világ legjobb vízilabdázója a FINA-nál


Akárcsak decemberben az európai szövetségnél (LEN), a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetségnél (FINA) is Varga Dénes lett 2013 legjobb vízilabdázója.

HIRDETÉS


A FINA által hétfőn közzétett listán a férfi pólósoknál a tavaly nyáron, Barcelonában vb-aranyérmet szerző magyar válogatott egy másik játékosa, a kapus Nagy Viktor végzett másodikként a szavazáson, amelyet a világszövetség lapja, a FINA Aquatics World Magazine szervezett, és amelyben a FINA tagszövetségeinek képviselői, szakemberek, szakújságírók vettek részt, összesen 674-en. A két magyar együttesen a szavazatok több mint 80 százalékát kapta meg.

„Éljen, pezsgő...” – nyilatkozta a magyar vízilabda-válogatott hivatalos honlapjának, a vlv.hu-nak Varga Dénes (fotó), akit az Európai Úszó Szövetség is a legjobbnak választott 2013-ban. A pólós örül az elismerésnek, de már előre tekint: „Ugyazt tudom mondani, amit a LEN-szavazás eredményének megismerésekor mondtam. Nyilván örülök, de azt hiszem, ez most már tényleg az a pillanat, amikor végleg lezárul a tavalyi év. Sokkal fontosabb most már előre tekinteni, az Európa-bajnokságra. Karrierem legnehezebb világversenye lesz...”
 

Forrás: Kovács Anikó (MTI fotó)

A nőknél is szerepel magyar a legjobbak között: a katalán fővárosban világbajnoki bronzérmes válogatott balkezes centere, Bujka Barbara holtversenyes harmadik lett.

Ugyancsak a harmadik helyre futott be az úszónőknél Hosszú Katinka, az európai szavazást megnyerő magyar kiválóság a FINA-voksoláson két amerikai, Missy Franklin és Katie Ledecky mögött lett "bronzérmes".

A magyar érdekeltségű kategóriákban a 2013-as év legjobbjai a FINA-nál:
férfi vízilabda:

1. Varga Dénes a szavazatok 46,5 százalékával
2. Nagy Viktor 35,4
3. Vanja Udovicsics (szerb) 9,1

női vízilabda:
1. Jennifer Pareja (spanyol) 59,6 százalék
2. Laura Ester (spanyol) 29,3
3. Bujka Barbara és Rowena Webster (ausztrál) 4,0-4,0

női úszás:
1. Katie Ledecky (amerikai) 38,2
2. Missy Franklin (amerikai) 30,1
3. Hosszú Katinka 10,6
 

Sportoldal.ro/MTICímkék:   Vízilabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas