Röplabda-vb román és magyar lányok nélkül


Mindkét válogatott elbukott az utolsó rostán: Magyarország és Románia csapata is lemarad az idén ősszel szervezendő világbajnokságról.

HIRDETÉS


Az elmúlt hétvégén az utolsó európai helyek is elkeltek a 2014-es női röplabda-világbajnokságra, amelyet szeptember 23. és október 12. között Olaszország hat városában rendeznek. A selejtező harmadik, egyben utolsó körében mind a román, mind a magyar válogatott érdekelt volt. Különböző csoportokba kerültek a csapatok, a végkifejlet azonban mindkét nemzeti együttes számára ugyanazt jelentette: a következő vb-részvételre legkevesebb újabb négy évet várni kell még.Az ankarai csoportba besorolt, a négyes selejtezőtornának új szövetségi kapitánnyal nekivágó román lányok reménykeltően kezdtek a török fővárosban. Guillermo Galardo csapata úgy jutott túl Ukrajnán, hogy az északi szomszédok két alkalommal is győzelemre álltak. A következő napon Ciprus nem okozott gondot (3–0) a román válogatottnak, a törökök viszont annál inkább. A házigazdák egyetlen játszmát sem engedtek ki a kezükből a vasárnapi fordulóban, így csoportelsők, azaz vb-résztvevők lettek.

A románokkal szemben a magyar röpisek már szombaton lemondhattak a kijutásról. Előbb Horvátországtól, majd Hollandiától szenvedtek sima vereséget Hollósy László játékosai. Igaz, a magyar lányok emelt fővel zárták a horvátországi Rovinjban lebonyolított selejtezőtornát, ugyanis az utolsó fordulóban jobbnak bizonyultak a franciáknál.

Részletes eredményekért klikk IDE!

Egy kis statisztika: Románia legutóbb 2002-ben küldhette el képviselőit a vb-re, míg a magyarok lemaradtak az utóbbi hét világversenyről, vagyis legutóbb az 1982-es világbajnokságon vettek részt.

Európából a következő országok válogatottjai lesznek ott az őszi sporteseményen: Olaszország (rendező jogán), Oroszország (a tavalyi Európa-bajnokság aranyérmese), Németország (a 2013-as Eb második helyezettje), illetve Törökország, Azerbajdzsán, Belgium, Horvátország, Bulgária, Szerbia és Hollandia – a selejtező legjobbjai.

 Címkék:   röplabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas