Meglepő finn győzelem a csonka versenyen


Tovább folytatódott a meglepetések sorozata az idei Négysáncversenyen. Az eddigi két győztes személye, kisebb-nagyobb mértékben, egyaránt meglepte a közvéleményt, és ez a tendencia Innsbruck után is folytatódott. A harmadik állomáson ugyanis a finn Annsi Koivuranta győzedelmeskedett, Simon Ammannt és Kamil Stochot megelőzve. Ez az eredmény talán az előző kettőnél is meglepőbb.

HIRDETÉS


Hosszú idő után tudott ismét finn ugró győzni egy síugró versenyen. A siker talán nem is jöhetett volna jobbkor, mint a Négysáncverseny egyik állomásán, a síugrósport legnagyobb presztízsű megmérettetésén. A korábbi északi-összetettes, Anssi Koivuranta nevéhez fűződik a bravúr, aki nem kis meglepetésre zárta az élen a harmadik viadalt. A szél nem kímélte a mezőnyt, Lukas Hlava és Wolfgang Loitzl majdnem bukott is egy erősebb széllökés következtében. Végül a szervezők lefújták a második kört és egy sorozat alapján hirdettek végeredményt.


Változatos körülmények között ugrottak a versenyzők, aminek következtében bőven akadtak meglepetések. Koivuranta viszonylag jó körülményeket fogott ki(ahogy nyilatkozatában is megemlítette), ennek is volt köszönhető a kiemelkedő ugrás. A leghosszabb távolság azonban nem az övé, hanem a remek formában levő Simon Ammanné volt, a svájci 133.5 méterre repült. A sáncrekord csupán egyetlen méterrel hosszabb! Végül azonban 1.2 ponttal a finn ugró mögött végzett a négyszeres olimpiai bajnok svájci. Aki ezzel feljött az összetett második helyére, Thomas Morgensternt megelőzve. Az osztráknak nem volt szerencséje és pont erős hátszélben volt kénytelen ugrani, így csak a nyolcadik helyen végzett az első ausztriai helyszínen.


Diethart tovább őrzi első helyét, egy versennyel a vége előtt tíz pontos előnyben van az őt követő Ammannal szemben. Az előzetesen fő esélyesnek kikiáltott Stoch és Schlierenzauer ezúttal jobban szerepelt, előbbi a dobogó harmadik fokára állhatott, míg utóbbi a negyedik pozícióban végzett.


A második sorozatot rengeteg kényszer megszakítás tördelte, a kör vontatottan folyt, végül a versenyigazgatóság a teljes második kör törlése mellett tette le voksát és az első sorozat alapján hirdetett eredményt. Így történt, hogy nagy meglepetésre Anssi Koivurantáé lett a dicsőség. 2010 decembere óta ez volt az első finn siker. A Négysáncverseny idén is Bischofshofenben zárul, január 6.-án, hétfőn.


SÍUGRÁS, NÉGYSÁNCVERSENY
3. állomás, Innsbruck


1. Anssi Koivuranta (finn) 127.5 pont
2. Simon Ammann (svájci) 126.3
3. Kamil Stoch (lengyel) 126.2


A Négysáncverseny állása (még 1 verseny van hátra)


1. Thomas Diethart (osztrák) 716.1 pont
2. Simon Ammann 706.7
3. Thomas Morgenstern (osztrák) 700.7


Az összetett vk állása (még 16 verseny van hátra)


1. Kamil Stoch 526 pont
2. Simon Ammann 484
3. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 463
 Címkék:   téli sportok  síugrás  négysánsverseny  koivuranta  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas