Thomas Diethart mindenkit lenyűgözött


A hagyományos újévi versennyel folytatódott a síugrók négysáncversenye Garmisch-Partenkirchenben. Thomas Diethart hallatlan magabiztossággal versenyzett és mindenkit magamögé utasított. Az első négysáncán induló osztrák az összetettben is átvette a vezetést. Második helyen, a bukása után nagyszerűen visszatérő, Thomas Morgenstern végzett, míg a harmadik helyre Simon Ammann ért oda.

HIRDETÉS


A hirtelen jött hírnév és népszerűség veszélyes is lehet. A négysáncverseny összetettjét vezető, Thomas Diethartnak vélhetően ezzel is meg kell küzdenie a következő hetekben. Alexander Pointner legújabb felfedezettje, ugyanis zseniális és kiegyensúlyozott versenyzéssel nyerte meg a Garmisch-Partenkircheni második állomást. Az első sorozatban 141 méterre repült a fiatal osztrák és minimális pontelőnnyel állt honfitársa, Thomas Morgenstern előtt. Az első viadalt megnyerő Ammann csak az ötödik helyről várhatta a folytatást

. Anders Bardal viszont nagyon elrontotta első ugrását és csak a 21 helyet csípte el. Valószínűleg ezzel kiszállt a további küzdelmekből. Stoch valamint Schlierenzauer sem nyújtott kiemelkedőt, előbbi 6., míg utóbbi 8. helyen állt egy sorozat után.


A második körben egyikük sem javított, Ammann annál inkább. A négyszeres Olimpiai bajnok 139 méteres ugrásával jelezte, komolyak a szándékai a végső sikert illetően. Ezután azonban következett Morgenstern aki szintén ilyen távolságig jutott és simán átvette a vezetést. Utolsónak Diethart ugrott aki eddig mindössze hat világkupa versenyen indult, a mait is beleszámítva. Ennek azonban a legcsekélyebb jele sem látszott a legújabb Pointner felfedezett második ugrásán. A 140.5 méteres, remekül kivitelezett ugrás pedig meghozta számára a dicsőséget. Beszédes mozzanat volt, amikor edzője megemelte kalapját tanítványa előtt.


Folytatás 4.-én Innsbruckban, ahol várhatóan óriási támogatás mellett ugorhatnak a hazai ugrók, de Dietharttal szemben az igények is jelentősen megnőnek. Kérdés hogyan tudja elviselni a nyomást, és a hirtelen jött népszerűséget. A mai versenyzését látva azonban élünk a gyanúperrel, hogy nem lesz különösebb gondja a vadonatúj helyzettel, az osztrákok legújabb sztárjának

.
SÍUGRÁS, NÉGYSÁNCVERSENY, GARMISCH-PARTENKIRCHEN
2. állomás (HS 140)


1. Thomas Diethart (osztrák) 296.1 pont (141, 140.5)
2. Thomas Morgenstern (osztrák) 285.1 (139, 139)
3. Simon Ammann (svájci) 278.5 (133.5, 139)


A Négysáncverseny állása (még 2 verseny van hátra)


1. Thomas Diethart 593.4 pont
2. Thomas Morgenstern 581.9
3. Simon Ammann 580.4


Az összetett vk állása (még 17 verseny van hátra)


1. Kamil Stoch (lengyel) 466 pont
2. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 413
3. Anders Bardal (norvég) 411

 

 Címkék:   télisportok  síugrás  négysáncverseny  diethert  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas