Ammanné az első sánc


A svájci Simon Ammann diadalával ért véget a hagyományos négysáncverseny első állomása, a németországi Oberstdorfban. Anders Bardal négy pont lemaradással követi az Olimpia-specialistát az első verseny után. A legnagyobb esélyesek nem szerepeltek jól az első állomáson, mind Schlierenzauernek, mind Stochnak jelentős a hátránya az éllovassal szemben.

HIRDETÉS


A fogadóirodák előzetesen Stoch-Schlierenzauer versengést vártak a végső győzelemért, de a selejtező után a 41 éves Noriaki Kasait is a favoritok között emlegette a közvélemény.
A trió közül némi meglepetésre a japán veterán felelt meg leginkább az előzetes elvárásoknak ugyanis az első körben a negyedik helyen állt. A világkupa éllovasa ezzel szemben csak a 26 helyen szerénykedett, de az osztrák titán sem lehetett büszke 11. helyezésével.


Az utolsó szezonját teljesítő Simon Ammann azonban legjobb időszakát idézve megnyerte az első sorozatot. Annak ellenére, tesszük hozzá, hogy önmagában a távolság vagy a stíluspontok nem lettek volna elegendők az első helyhez, de a szélkompenzáció miatt mégis a svájci várhatta az élről a folytatást. Alexander Pointner, az osztrákok edzője büszke lehet, ugyanis legújabb felfedezettje, Thomas Diethart a második helyre ért oda 139 méteres ugrásával. Egy másik osztrák, nevezetesen Thomas Morgenstern szereplése is mosolyt csalt az arcokra, mert Titisee-i bukása után most ugrott először.


A hangulat remek volt, annak ellenére, hogy a hazaiak nem szerepeltek túl jól, csak Freund fért be az első tízbe, ő is csupán kilencedik helyről várhatta a második sorozatot.


A második sorozatban Kamil Stoch már sárga trikóshoz méltón ugrott és óriásit javítva a 13. helyig lépett előre. Ennek ellenére, vélhetően, így is keserű szájízzel zárta az első állomást. Ahogy Schlieri is, aki végül két helyet is rontott. Anders Bardalnak viszont szerencsét hozott szokásos Szupermen alá öltözete, a második körben ugyanis jelentőset javított és az utolsó pillanatig versenyben volt az első helyért. Ekkor azonban jött Ammann, aki nem remegett meg, és végül megnyerte az oberstdorfi viadalt.
A svájci legenda 2011 után nyert újra versenyt és megkezdte hadjáratát, a még hiányzó cím, a négysánc összetett elsőségért.


SÍUGRÁS, 62. Négysáncverseny
1. állomás, Oberstdorf (Németország)
Sáncméret: 137 méter


1. Simon Ammann (svájci) 301.9 pont
2. Anders Bardal (norvég) 297.9
3. Peter Prevc (szlovén) és Thomas Diethart (osztrák) 297.3


A vk állása (még 18 verseny van hátra)


1. Kamil Stoch (lengyel) 430 pont
2. Anders Bardal 391
3. Gregor Schlierenzauer 381

 Címkék:   téli sportok  síugrás  négysánc  ammann  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas