Stoch bejelentkezett a négysáncért


Elérkeztünk a Négysáncverseny előtti utolsó megmérettetéshez. A svájci Engelbergben nyílt utoljára esély éles körülmények között felkészülni a nagy presztízsű eseményre. Csakúgy, mint szombaton, vasárnap is két lengyel állhatott a dobogón, ezúttal Andreas Wellinger csípte el a második helyet. Kamil Stoch végzett az élen, míg a tegnapi győztes Ziobro ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott.

HIRDETÉS


Az első sorozatban Gregor Schlierenzauer repült a legmesszebbre, 133 méteres ugrásával az élen zárta az első etapot. Ausztria büszkesége tehát jelezte, hogy közel sem szabad még leírni. Honfitársa, Andreas Kofler is méterre pontosan ugyanennyit ugrott, ám neki csak a nyolcadik helyre volt elég ez az eredmény. A verseny szorosságát továbbá az is jelzi, hogy az első és az ötödik helyezett között mindössze öt pont volt a különbség. A tegnapi nap hőse Jan Ziobro ezúttal gyengébben ugrott és csak a 12. helyről várhatta a folytatást.


Második kísérlete viszont lényegesen jobb volt és 133 méteres ugrásával jelentőset javított. Sokáig úgy tűnt nem is sikerül megelőznie senkinek. Andreas Wellinger következett és bár 129 és fél méteres ugrása elmaradt lengyel ellenfelétől, de pontelőnye elégnek bizonyult a vezetés átvételére. Stoch 130 méternél ért földet és természetesen átvette a vezetést. Már csak Schlierenzauer volt hátra egy jó közepes ugrás már elég lett volna az első helyhez. Ám ugrása elmaradt a várakozásoktól és végül a dobogóra sem tudott felállni.


Immár ez volt zsinórban az ötödik olyan verseny amely végén az osztrákot nem találtuk a dobogón. A lengyelek viszont örülhettek, a négysáncverseny előtt több ugrójuk is jó formában van. Stoch újabb győzelmével az összetettben is tovább növelte előnyét. Érdemes még kitérni Thomas Diethertra is: lehetséges, hogy Alexander Pointner újabb csiszolatlan gyémántra lelt, az eddig szinte ismeretlen ifjú tehetség tegnapi ötödik helyezése után, ma a hatodik helyen zárta a viadalt.


Síugró-vk, Engelberg (Svájc)
HS 137


1. Kamil Stoch (lengyel) 274.7 (132,0; 130.0)
2. Andreas Wellinger (német) 270.8 (131,0; 129.5)
3. Jan Ziobro (lengyel) 270.0 (128,0; 133.0)


A VILÁGKUPA ÁLLÁSA:


1. Kamil Stoch (lengyel) 410
2. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 352
3. Anders Bardal (norvég) 311
 Címkék:   télisportok  síugrás  stoch  schlierenzauer  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas