Tunéziai dupla, kolozsvári kudarc Ploiești-en


Hamza Younés két góljával az élbolyt erősítő Petrolul magabiztos győzelmet aratott a kiesőzónában tartózkodó Kolozsvári U FC fölött. Cosmin Contrának így duplán van oka ünnepelni.

HIRDETÉS


Papírforma eredmény született az élvonalbeli román labdarúgóliga 18. fordulójának második, egyben utolsó vasárnapi mérkőzésén. A prahovai megyeszékhelyre látogató Kolozsvári U nem tudott meglepetést okozni a ködbe borult Ilie Oană Stadionban. Hamza Younés, a Petrolul Tunéziából származó házi gólkirályjelöltje kétszer is bevette Vladimir Niculescu kapuját, s mivel a vendégek nem találtak választ, 2–0 lett a végeredmény. A forduló korábbi mérkőzésein szintén két góllal nyert a CFR, az Astra Giurgiu, illetve a Steaua.


Hamza Younés-nak kulcsszerep jutott a mérkőzésen

Bár a ploiești-i összecsapás első félidejét Cosmin Contra együttese uralta, a prahovaiaknak nehezen jött össze az első gól. Erre egészen a 39. percig kellett várni: Priso beívelése után Teixeira készítette le a labdát tunéziai csapattársának, aki fordulatból postázta azt a hosszú sarokba. Younés Hamza a második félidő elején döntötte el a meccset. Az 52. percben Priso rosszul eltalált lövésébe, vagy inkább zseniális passzába (?) tette bele szerencsésen a lábát. Vladmir Niculescu így újból verve volt.

A kolozsvári csapat csak a mérkőzés végén állt közel a szépítéshez, a meglógó Emil Rilke lövését Pecanha kiütötte, a visszapattanóval azonban nem tudott mit kezdeni az U. Vereségével Mihai Teja legénysége utolsó előtti maradt a tabellán, míg a Petrolul visszafoglalta a második pozíciót. Más kérdés, hogy a harmadik helyre visszacsúszó Steaua három meccsel játszott kevesebbet riválisánál.

Apró érdekesség, hogy Cosmin Contra, a Petrolul vezetőedzője éppen vasárnap töltötte be 38. életévét. Kevéssel a kezdő sípszó előtt a drukkerek virágokkal köszöntötték fel a mestert, akinek a nyakába egy sárga-kék színű sál is került. A találkozót egyébként a helyszínen követte végig két luxusvendég: a Terek Groznijoz igazolt Gheorghe Grozav, valamint a klub leendő támadója, Adrian Mutu.

Román labdarúgó I. osztály, 18. forduló

Petrolul Ploiești–Kolozsvári U FC 2–0 (1–0)
gólszerző: Hamza Younes (39., 52.)

Hazaiak: Peterson dos Santos Pecanha – Jean Sony Alcenat, Geraldo Alves, Alexandru Benga, Haubert Sitya Guilherme – Pablo de Lucas (Damien Boudjemaa, 75.), Ovidiu Hoban – Juan Ángel Albín (Ferebory Dore, 64.), Filipe Teixeira (Sony Mustivar, 60.), Njongo Lobe Priso – Hamza Younés. Vezetőedző: Cosmin Contra

Vendégek: Vladimir Niculescu – Raul Ciupe, Octavian Abrudan, Emil Ninu, Gaston Mendy – Kovács Lóránt (Andreas Calcan, 18.), Dan Bucșă – Emil Rilke, Vasilică Cristocea (Andrei Lungu, 59.), Adrian Borza (Octavian Ursu, 74.) – Valentin Lemnaru. Vezetőedző: Mihai Teja.

 Címkék:   román foci  Kolozsvári U  Petrolul Ploiești  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas