Egyszer fent, egyszer lent: Morgenstern csúnyát bukott


A síugró világkupa a második Titisee-Neustadt-i versennyel folytatódott. A tegnapi győztes sajnálatos balesetet szenvedett, mentőhelikopter vitte el. A szombati versenyen is jól teljesítő Kamil Stoch végzett az első helyen, őt követte Simon Ammann és Noriaki Kasai.

HIRDETÉS


A lengyel ugró eddig is jól teljesített, ezúttal pedig az első sorozatot meg is nyerte. Ammann-nak ismét a talajfogással akadtak problémái, a gyenge stíluspontok miatt, így csak az ötödik helyig jutott. A negyvenéves Kasai, a síugrósport egyik jelenlegi legnagyobb alakja, figyelemreméltó eredménnyel, az ezüstérmes pozícióban volt az első ugrások után, míg a harmadik helyen egy másik lengyel ugró, Piotr Zyla állt.Schlierenzauer a szombati versenyhez hasonlóan ismét elrontotta első ugrását és épp hogy befért még az első tízbe.

Sajnos azonban egy sokkal szomorúbb eset miatt volt emlékezetes az első kör. Mégpedig a tegnap fantasztikusan versenyző és a versenyt is megnyerő Thomas Morgenstern bukásáról. Az osztrák lécei a földet érés után szétcsúsztak és már nem tudta elkerülni a bukást. Látszott, hogy nagyon beverte a fejét, és bár fel tudott állni, de később újra összerogyott. Végül ment helikopter vitte el, de a végtagjait szerencsére tudta mozgatni.

A második sorozatot ezért rövid időre meg is kellett szakítani. A külön az olimpiai kedvéért visszatérő finn legenda, Janne Ahonen jelentősen előre lépett, csak Ammann tudta megelőzni. Zyla ezzel szemben nagyot rontott, vissza is csúszott jócskán. Kasai második kísérlete sem volt olyan kiemelkedő, mint az első, de a második helyre így is elég volt. Stoch következett, és bár nem ugrott különösebben nagyot(138,5 m), de a győzelem így is meg lett a lengyelnek.

Időközben a Nemzetközi Sí Szövetség honlapjáról megtudtuk, hogy Morgenstern sérülése nem olyan súlyos, mint amilyennek elsőnek tűnt


Síugró-vk, Titisee-Neustadt (Németország)
HS 142

1. Kamil Stoch (lengyel) 300.7 (142,5; 138.5)
2. Simon Ammann (svájci) 292.9 (142,5; 141.5)
3. Noriaki Kaszai (japán) 292.0 (139,5; 137.5)

A VILÁGKUPA ÁLLÁSA

1. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 298
2. Severin Freund (német) 256
3. Takeuchi Taku (japán) 255
 Címkék:   téli sportok  síugrás  morgenstern  stoch  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas