Önbizalom-növelő CFR-siker, Pogacsics óriási pótyájával


A román labdarúgóliga első osztályának 17. fordulójában a Kolozsvári CFR hangzatos sikert könyvelhetett el az újonc Săgeata Năvodari együttese ellen. A hazaiak ezzel kilábaltak kisebb hullámvölgyükből, a tengerpartiak viszont zsinórban ötödik összecsapásukat bukták el, amivel egyre kilátástalanabb a helyzetük.

HIRDETÉS


Hullámzó a kolozsváriak idei teljesítménye, jó és eredményes periódusokat csalódást keltő vereségek, néha kilátástalan játék követ. Az elmúlt hetekben inkább utóbbi forma igaz Petre Grigoraș fiaira, de kellemesebb ellenfél aligha látogathatott volna a Fellegvárra, mint a halovány és gyengécske Săgeata Năvodari. A Selymes Tibor által felkészített gárda nem kezdett rosszul a bajnokságban, a csapat formája viszont több mint elkeserítő, ha a legutóbbi fordulókat nézzük

Nemcsak az edző, hanem a kapus is magyar volt a vendégeknél, a hálót ugyanis a magyarországi Pogacsics Krisztián védte. A portás nagyon hamar főszereplővé lépett elő, bár erről ő, a Săgeata-szurkolókkal egyetemben, szívesen lemondott volna. Damjan Djokovic lecsuszó beadása ugyanis annyira megtréfálta a vendégek egyesét, hogy egy pattanás után zavartalanul a hálóba hullt.

Fél óra elteltével növelte előnyét a hazai együttes, Maah (fotó) lépett ki remekül, és bár passzolhatott volna, ő inkább egyedül fejezte be az akciót. Jó döntést hozott, lövése utat talált Pogacsics hálójába. Vasile Maftei a 42. percben remekül ugratta ki Rui Pedrót, a portugál a kapussal szemben nem hibázott.A második félidő pontosan úgy indult ahogy az első: CFR-góllal. Ezúttal Maah lépett az előkészítő szerepébe, Deac pedig a kíméletlen befejezőjébe. Komoly kiütésre volt kilátás. Az 54. percben bizarr jelenetnek lehettünk szemtanúi. A szabálytalankodó Filip lesérült és s sérült szállító kisautón kellett levinni a játéktérről. Sebastian Colțescut viszont mindez nem hatotta meg és megadta a jogos sárga lapot. Csakhogy ez már a játékos második sárgája volt, így a kisautón fekvő Filip megkapta a pirosat is.

Tíz perc elteltével viszont jött a becsületgól, méghozzá egy látványos akció után. A déliek Alexandru Sorian révén szerezték meg a szépségtapaszt. Továbbra is támadott a CFR, de a kisebb hibáknak köszönhetően sokáig nem született gól. Grigoras, Muniru helyére Batint küldte pályára, szó sem volt tehát arról, hogy a vendéglátók le szándékoznának állni. Végül az utolsó tíz percre maradt is két gyors „vasutastalálat”, előbb Deac emelte át a kapust, majd Camora bombázta be a szerencsésen elé kerülő labdát.

Jelen állás szerint még két fordulót megrendeznek a Liga 1-ben a téli szünet előtt. A kolozsváriak két következő ellenfele sem képvisel félelmetes játékerőt, így a 2013-as évet nagy eséllyel pozitívan zárhatja CFR.

Román labdarúgó I. osztály, 17. forduló

Kolozsvári CFR–Sageata Navodari 6–1(3–0)
gól: Djokovic (2.) Maah (30.) Deac (46., 85.) Camora (87.), ill. Sorian (65)
 Címkék:   román foci  Kolozsvári CFR  Robert Maah  Ciprian Deac  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas