Díjazták Székely Szabolcsot és Kovács Istvánt


A nagykárolyi mérkőzésvezetőben az év legjobb romániai bíróját látták a szakértők, akik nem akármilyen meglepetésre Székely Szabolcsot választották meg a labdarúgó-élvonal legkiemelkedőbb támadójátékosának. A fődíjat Alexandru Bourceanu, a Steaua kapitánya vihette haza, Laurențiu Reghecampf pedig besöpörte a legjobb edzőnek járó elismerést.

HIRDETÉS


Záporoztak a díjak a Román Futball Gáláján, amelyet közösen szervezett meg kedd este az Újságírók Sportklubja (CSJ), valamint a Román Labdarúgók Szövetsége (AFR). Az eseményen az élvonalban futballozó játékosok mellett elismerésben részesült többek között Kovács István játékvezető. Alexandru Tudort, illetve Cristian Balașt is jelölték a díjra, a zsűri azonban az erdélyi magyar bírót látta az év legjobbjának. Kovács a román pontvadászatban nyújtott stabil teljesítménye mellett egy alkalommal szerephez jutott a 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőjében is: ő irányította a tavaly októberi Lettország–Liechtenstein találkozót.A gála legnagyobb meglepetését Székely Szabolcs díjazása jelentette. Nem mintha a Temesvári ACS Poli nagyenyedi gólvágója nem szolgált volna rá a legjobb támadónak járó elismerésre, hiszen az élvonalban futószalagon szállította a gólokat az őszi idény során. Székely 16 forduló alatt kilenc találattal segítette csapatát, ugyanannyival, mint a legjobb idegenlégiósnak megszavazott Eric de Oliveira Pereira, a Pandurii Tg. Jiu brazil kiválósága. A döntésnél a zsűri valószínűleg figyelembe vette, hogy Székely korábban keveset szerepelt a román labdarúgás legfelsőbb osztályában, kevésbé ismert játékosból lett váratlanul gólkirályjelölt.

A szakértők szemében Alexandru Bourceanu tett azért a legtöbbet, hogy elnyerje a fődíjat, vagyis a legkiemelkedőbb román labdarúgónak szánt elismerést, amelyre még két külföldön szereplő válogatottbeli társa, Costel Pantilimon (Manchester City) és Alexandru Maxim (VfB Stuttgart) pályázott. Az edzők kategóriájában elmaradt a meglepetés: a Steauát bajnoki címig és BL-csoportkörig vezető Laurențiu Reghecampf maga mögé utasította Cosmin Contrát (Petrolul Ploiești), valamint Cristian Pustait (Pandurii Tg. Jiu).

További díjazottak: legjobb kapus: Ciprian Tătărușanu (Steaua), legjobb hátvéd: Florin Gardoș (Steaua), legjobb középpályás: Ovidiu Hoban (Petrolul Ploiești), az év felfedezettje: Dorin Rotariu (Dinamo), legjobb klubelnök: Marian Condescu (Pandurii), az év befektetője: Ionuț Negoiță (Dinamo), legjobb játékosügynök: Anamaria Prodan Reghecampf, legjobb televíziós szakműsor: Digi Sport Special, legjobb újságíró: Gabi Safta (Radio GSP). Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a szervezők életműdíjat ítéltek Ionel Dănciulescunak (Dinamo). Címkék:   labdarúgás  román foci  Székely Szabolcs  Kovács István  játékvezetés  díj  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas