Miklós Edit: „Nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna”


Az erdélyi származású alpesi síző kissé csalódottan értékelte elmúlt hétvégi teljesítményt. A világkupa következő állomása Lake Louise (Kanada): új pálya, új remények.

HIRDETÉS


Múlt hétvégén Miklós Edit három versenyszámban is rajhoz állt az alpesi sízők világkupájának Beaver Creek-i viadalán. Lesiklásban a 48., szuperóriás-műlesiklásban pedig a 47. időt produkálta, míg óriás-műlesiklásban bukás miatt már az első körben búcsúzott. Coloradói teljesítménye nem villanyozta fel túlságosan a magyar színekben versenyző sportolót, Miklós Edit azonban reméli, hogy a soron következő futamon, a kanadai Lake Loiusban sikerül javítania.

Fotó: Doug Pensinger/Getty Images

„Kicsit csalódott voltam a 2014-es szezon első világkupa-futama után, nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna – sajnos, nem gyűjtöttem pontokat. Az amerikaiak egy teljesen új pályát építettek, ezzel a versennyel tesztelték, hogyan működik, ugyanis a 2015-ös világbajnokságot itt rendezik majd. Nem a megszokott lesikló pálya volt, széles ívekkel, hanem egy nagyon meredek, kifejezetten technikás pálya szűk, óriási ívekkel. Éppen ezért, ahogy az eredmények is mutatják, a technikás próbákon induló versenyzőknek kedvezett a lejtő” – mesélte Edit a The New Agency Managment ügynökségnek.

Idéntől nemcsak lesiklásban, illetve Super G-ben, hanem óriás-műlesiklásban is indul a magyar alpesi síző, ám a Beaver Creek-i bemutatkozása elégtelenre sikerült: „Négy nap lesiklás után sem tudtam ráérezni a szűk ívekre, egy kaput lekéstem, így a következő ívet szűken akartam húzni, de beleakadtam a kapuba és sikerült letepernie a földre. Nagyon sajnáltam, hogy nem értem célba, kíváncsi voltam, hol állok a többiekhez képest a technikai számokban. Viszont tanulságos és hasznos versenyzés volt, megismertük a pályát, így céltudatosabban tudunk készülni a jövő évi világbajnokságra.”

A rossz élményeket maga mögött hagyva utazott Kanadába, újult erővel és még több tapasztalattal. Úgy érzi, ez a pálya sokkal inkább kedvez a stílusának: „A Lake Louise-i pálya már a lábamban, fejemben van. A keddi edzést az időjárás miatt lemondták, de szerdán és csütörtökön tudok edzeni. Pénteken, szombaton pedig verseny, először lesiklás, majd szuperóriás-műlesiklás.”

Három helyszín után a hölgyeknél a svájci Lara Gut vezet összetettben 300 ponttal. Nyolcvan egységgel lemaradva az amerikai Mikaela Shiffrin a második, míg a harmadik helyet elfoglaló Maria Höfl-Riesch (Németország) eddig 193 pontot szerzett.

 Címkék:   alpesi sízés  Miklós Edit  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas