Közvitán vettek részt a magyar sportklubok vezetői


A sportklubok támogatási szabályzatának módosítása kapcsán, szerdán a kolozsvári Polgármesteri Hivatal üvegtermében közvitára hívták a sportklubok vezetőit.

HIRDETÉS


Geréd Imre önkormányzati képviselő (fotó, balra), a kolozsvári városi tanács sportbizottságának tagjaként, több sportklub és sportegyesület vezetőjével egyeztett. Az egyeztetések fő témája az új finanszírozási módszertan megvitatása, módosító javaslatok megfogalmazása volt. A sportklubok vezetői egyetértettek abban, hogy külön keretből kellene finanszírozni a tömegsportot és az élsportot. Úgy gondolták, hogy nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a tömegsportra, hiszen ezzel sokkal több embert megmozgathatnak. A tömegsport fellendítésével a gyerekeket is, már kicsi kortól a mozgás szeretetére lehetne nevelni.

A javasolt szabályzatban szerepel az is, hogy csak olyan sportklubok pályázhatnak, akik a nemzeti sportföderáció tagjai. Szerintük ezzel a kikötéssel a kis klubok elesnek a pályázás lehetőségétől, mert nem tudják kiváltani az engedélyeiket. Egyetértettek abban is, hogy a különböző kategóriákban elérhető pontszámokat arányosan osszák le.

Forrás: www.facebook.com/Geréd Imre

Az önkormányzati képviselő sajtóközleményéből kiderül, hogy több magyar sportklub és sportegyesület vezetője vett részt a szerdai közvitán, a Polgármesteri Hivatalban. A magyar szervezetek így az ülésen résztvevők egyharmadát tették ki és az előzetesen egyeztetett közös álláspontot ezen a fórumon is fenntartották.

Geréd Imre kiemelte, hogy azokat a finanszírozási javaslatokat fogják a határozattervezetbe építeni, amelyekre a jogszabályok lehetőséget adnak. A jövőben pedig szeretné gördülékenyebbé tenni az önkormányzat és a sportklubok közötti kommunikációt.
 Címkék:   Sportpolitika  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas