Megkezdődött a visszaszámlálás


Három nap múlva rajtol a CS:GO eddigi legnagyobb díjazású kupája, és egyben legnevesebb versenye, a svédországi Dreamhack Winter. Guiness-rekord, fesztiválhangulat, kiállítások, gaming, dreamáruház: egy esemény, amit kár kihagyni!

HIRDETÉS


Pár nappal ezelőtt újabb három névvel gazdagodott a csapatok névsora, ugyanis a szervezők kiosztották a megmaradt meghívókat: a szerencse a francia Clan-Mysticnek, a svéd fnaticnak és az amerikai iBUYPOWERnek kedvezett. A franciák egy komoly győzelem után érkeznek Svédországba, ugyanis kiütve az Astanát és a VeryGamest sikerült megnyerniük az ESWC-t. A fnatic egyenesen Kínából, az MSI Beat it!-ről érkezik a DH Winterre, ahol a második helyet szerezte meg, miután a döntőben 2-0-ás vereséget szenvedett a VeryGamestől. Az utolsó meghívott nem más, mint az ex-Quantic Gaming leader, Sam "DaZeD" Marine csapata, akiket a múlt hónapban karolt fel az iBUYPOWER számítógépgyártó cég.

Nyilvánosságra került a közvetítők listája is: 8 szakember felváltva közvetít majd HD minőségben, ingyenesen a Twitch. TV-n, valamint azért, hogy még közelebb hozzák a monitorok előtt kuksoló kockák számára a Dreamhack érzést, kialakítottak egy stúdiót is, ahol a műsorvezető és két profi elemzi majd a meccseket, interjúztatja a játékosokat. A listán megtalálható a tavalyi közvetítő Corey "dunn" Dunn, a HLTV.org szakembere, Tomi "lurppis" Kovanen, és a kihagyhatatlan NipTV közvetítő, Anders Blume is.

A szervezés hajrájában a csoportokat is kisorsolták: a 16 fős mezőnyt 4 csoportra osztották. Két hely azonban még mindig szabad, ezeket a verseny előtti napon a BYOC finalistái töltik majd be. Ami a sorsolást illeti, a tavalyi győztes NiP a B csoportba került, ahol a lengyel UniversalSoldiersel, az iBUYPOWER-rel, valamint a francia WE GOT GAME-el mérheti össze tudását. Az A csoportot erősítő ESWC győztes Clan-Mystic ellenfelei az ukrán Na’Vi és két svéd csapat, a fnatic és a LGB eSports lesznek. A másik két, egyelőre csonka csoportot a VeryGames, az amerikai compLexity és a dán n!faculty (C csoport), illetve az ukrán Astana Dragons, a dán CPH Wolves és a svéd SK Gaming (D csoport) alkotják.

A csütörtök reggel kezdődő eseményre a szervezők húszezer nézőt várnak.

Leitner Roland
 



Címkék:   Elektronikus Sportok  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


Gyorshírek



Blogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas