Novák Károly Eduárd: „Olcsó és sikertelen próbálkozásról van szó”


Az alábbiakban Novák Károly Eduárd, a Román Kerékpáros Szövetség elnökének hivatalos közleményét publikáljuk. Ahogy arról a napokban beszámoltunk, Novákot felfüggesztette posztjából a sportági szövetség vezetőtanácsa.

HIRDETÉS


Kedves sportolók és sportbarátok!

Jelen közleménnyel álláspontomat szeretném kifejezni a vezetőtanács egyes tagjainak visszaélő és ALAPSZABÁLY-ELLENES megnyilvánulásával kapcsolatosan. Az általuk összehívott gyűlésen a Román Kerékpáros Szövetségnél bejegyzett 43 klubból 9 csapat (az urak szerint többség) vett részt.

Ezen a héten a szakszövetség alkalmazottjai túllépték az összes szabályos határt, így törvénytelen és alapszabály-ellenes módon hívták össze a vezetőtanács közgyűlését.

Amikor a fenti fogalmakat használom, azaz törvénytelen és alapszabály-ellenes, akkor a Román Kerékpáros Szövetség (FRC) ALAPSZABÁLYZATÁRA hivatkozom. Erre hivatkozva állítom, hogy a vezetőtanács gyűlésén történő elbocsátásommal és más 5 csapat felfüggesztésével a következő szabálycikkeket sértették meg:

IX. fejezet – 65-27. cikk – A vezetőtanács rendszerint évharmadonként gyűl össze, illetve az elnök osszehívásával annyi alkalommal, ahányszor arra szükség van.

Az utóbbi időben nem hívtam össze a vezetőtanácsot, így az urak által hétfőn lebonyolított gyűlést legjobb esetben a résztvevők munkagyűlésének lehet tekinteni. Ennek megfelelően minden olyan dokumentum, amely az urak találkozásakor keletkezett, jogilag semmisnek minősíthető.

IX. fejezet – 65. cikk – A vezetőtanács akkor szabályos, ha a jelenlévők száma eggyel meghaladja az össztagszám felét.

Még abban az esetben is, ha feltételezve az alulírott hívta volna össze a vezetőtanácsot, a 2013. november 11-i gyűlésen 5 tag jelent meg, ami természetesen nem felel meg az össztagszám fele plusz egy szabálynak. Így a gyűlés ebben az esetben is alapszabály-ellenesnek bizonyult volna.

Egyébként abban az esetben is, ha a vezetőtanács összetétele szabályos lett volna, annak tagjai nem meneszthetik a szövetség elnökét, mivel a vezetőtanács nem rendelkezik azzal az előjoggal, hogy kivitelezze az elnök elbocsátását.

Úgy gondolom, hogy nem szükséges alaposabban ecsetelnem a többi rendellenességet, így inkább felsorolnám őket: Nem küldtek ki meghívót / Nem lehet tudni, hogy ki kapott értesítést és ki nem / A napirenden nem szerepel egyetlen olyan pont sem, amely az elnök lemondatására vagy egyes klubok felfüggesztésére vonatkozna.

Ilyen körülmények között mindenki számára teljesen egyértelmű, hogy az egyes személyek által kiváltott botrány nem más, mint olyan egyének kezdeményezése, akiket korántsem érdekel a román kerékpársort sorsa, és csak azt kívánják, hogy férjenek hozza az Ifjusági és Sportminisztérium pénzéhez. Egy olcsó sikertelen próbálkozásról van szó, amely a Román Kerékpáros Szövetség éléről való elbocsátásomat célozta meg.

Legnagyobb elkeseredésemet sajnos az Ifjusági és Sportminisztérium egyes munkatársai okozták.

Nicolae Bănicioiu miniszter úr nem tartózkodott munkahelyén ebben a periódusban, nagy valószínűséggel hétfőn, 2013. november 18-án tér vissza. Tárgyaltam már az úrral, és biztosította, hogy – amit már gyakran kiemelt olyankor, amikor szerencsém volt vele találkozni – az általa vezetett minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy alkalmazásra kerüljön a sporttörvény, hogy tiszteljék azt, továbbá követelni fogja a Román Kerékpáros Szövetség alapszabályzatának betartását.

Ennek ellenére, kihasználva a miniszter úr távollétét, a minisztérium két tisztségviselője részt vett a november 11-i gyűlésen. Jelenlétükkel az urak törvényesíteni próbálták egyes személyek szabályellenes kezdeményezését, amelynek egyetlen célját az én elbocsátásom képezte. A tisztségviselők nem vették figyelembe a sporttörvényt, amely tartalmazza a következőket:

1. Fejezet – Ifjusági és Sportminisztérium – 18. cikk, „k” pont – Felügyeli és ellenőrzi az alapszabályzatokban és alapító okmányokban szereplő előírások, valamint az érvényben levő jogi rendelkezések betartását a sportalakulatok által.

Ezúttal hivatalosan felkérem Nicolae Bănicioiu miniszter urat, hogy indítson fegyelmi eljárást azon két alkalmazottja ellen, akik részt vettek az említett találkozáson, és rójon ki rájuk büntetést a minisztérium szabályainak megfelelően.

Ugyanakkor élek a bűnvádi panasz lehetőségével, amelyet azon tisztségviselők ellen nyújtok be, akik súlyosan túlléptek hatáskörükön és hivatali visszaélést követtek el.

Végezetül meg szeretném említeni, hogy az említett visszaélések azon döntésemet követően szaporodtak el, hogy nem engedélyezek semmiféle olyan fizetést, amelyet nem indokolnak meg alaposan a szövetség alkalmazottjai. Az utóbbi időben a szövetség munkatársai saját célra használták a szövetség pénzét, nem teljesítették fizetési és adójellegű kötelezettségeiket, pénzt vettek át a kluboktól és nem utalták tovább azokat az összegeket, amelyek nemzetközi versenyek díjait képezik.

Biztosítom a kerékpársport szerelmeseit, hogy minden jogi lehetőséget igénybe veszek annak érdekében, hogy felelősségre vonják azokat a személyeket, akik visszaélést követtek el.

Tisztelettel:
Novák Carol Eduárd
A Román Kerékpáros Szövetség elnökeCímkék:   kerékpározás  Novák Károly Eduárd  Román Kerékpáros Szövetség  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas