Zűrzavar a kerékpáros szövetségnél – veszélyben Novák posztja


Novák Károly Eduárdot menesztették a Román Kerékpáros Szövetség éléről, de a székelyföldi paralimpikon szerint a keddi gyűlést jogtalanul hívta össze az őt bojkottáló csoport. A sportvezető felszólította az ifjúsági és sportminisztérium illetékeseit, hogy foglaljanak állást az ügyben.

HIRDETÉS


A fegyelmi bizottság által kiadott jelentésre, illetve az abban foglalt szabálysértésekre hivatkozva, a Román Kerékpáros Szövetség keddi ülésén Novák Károly Eduárdot leszavazták a sportági testület éléről. A tavasszal megszavazott elnök eddigi tevékenysége ellen 25 pontban emeltek kifogást a vezetőtanács tagjai.

Álláspontjuk szerint Novák felelős azért, hogy két román klub, a CS Dinamo Bukarest, illetve a CS Petrolul Ploiești versenyzői nem indulhattak a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny idei kiadásán. Az elnök továbbá kivételezett a csíkszeredai Intersport Sportklub tagjaival a válogatottak összeállításánál, ugyanakkor nem kért engedélyt az illetékes minisztériumtól a nemzetközi versenyeken való induláshoz. Egy másik vádpont alapján március 26-án vezetőtanácsi ülést kellett volna összehívnia, ezt pedig nem tette meg.

Az ellene felhozott vádakra Novák mindössze annyit reagált, hogy mind a 25 kifogással szembe tud szállni. A Mediafax hírügynökségnek elmondta, az alapszabályzat értelmében vezetőtanácsi gyűlést kizárólag az elnök hívhat össze, és igaza bebizonyításáért kész megtenni a szükséges jogi lépéseket, ám előbb magyarázatot vár a Román Ifjúsági és Sportminisztériumtól: információi szerint a gyűlésen a sportminisztériumot két személy is képviselte.

 Címkék:   kerékpározás  Novák Károly Eduárd  Román Kerékpáros Szövetség  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas