Szabó Gergőék nyerték a Hargita Ralit


Több ezer néző, fergeteges hangulat és kiváló verseny jellemezte a hétvégén megrendezett Hargita Ralit. A győzelmet Szabó Gergő szerezte meg Keleti Edwin és Dan Gȋrtofan előtt.

HIRDETÉS


A 2005 után, idén ismét megrendezett Hargita Rali pénteki versenynapja Botka Dávidról szólt, aki két gyorsasági mellett a szuperspeciális szakaszt is megnyerte, mellyel 13,7 másodperces előnyre tett szert. A 9-es Mitsubishi EVO-val versenyző pilóta szombaton is nagy csatát vívott a Szabó Gergő, Borbély Károly párossal, előnye azonban fokozatosan csökkent, majd a 10. szakaszon technikai probléma miatt feladni kényszerült a versenyt. Az utolsó két szakaszon, legnagyobb riválisa kiesése után Szabó magabiztosan versenyzett és megnyerte a Hargita Ralit. A dobogó második fokára Keleti Edwin és navigátora Csomortáni Botond állhatott fel, míg a harmadik helyet a Dan Gȋrtofan, Valentin Hard páros szerezte meg.

A nagyszerű győzelem után Borbély Károly a versenyszervezők kiváló munkáját és a szurkolókat dicsérte: „Ahogy azt a verseny előtt is mondtam a legfontosabb ezen a hétvégén az volt, hogy a futamon minden rendben legyen. A szervezők és a szurkolók is kiválóan teljesítettek és bebizonyították, hogy Hargita megyében is lehet színvonalas sporteseményt szervezni.”

Forrás: www.rallyphoto.ro

Ami a sportteljesítményt illeti, természetesen Borbély is nagyon elégedett volt a megszerzett első hellyel: „Nagy volt rajtunk a nyomás, hiszen a családunk, barátaink és rengeteg szurkoló látogatott ki a ralira. Hibamentes, jó tempójú verseny volt, Botka Dáviddal nagyon kemény harcot vívtunk, sajnálom, hogy az utolsó előtti szakaszon kiesett. Nagyon boldogok vagyunk, hogy győzelemmel zártuk a szezont.”

A 2013-as román bajnokság ugyan a Hargita Ralival véget ért, Szabó Gergőék folytatják a munkát és már a következő szezonra készülnek: „Az autót már a jövő héten átnézik, kicserélik az elhasználódott alkatrészeket, majd a szezon hátralévő részében tesztelni fogunk.”

A román bajnoki címet a Francois Delecour, Dominique Savignoni egység már korábban bebiztosította.

2013-as Hargita Rali
Eredmények

1. Szabó Gergő/Borbély Károly (Mitsubishi Lancer Evo 10) 48:54,3
2. Keleti Edwin/Csomortani Botond (Mitsubishi Lancer Evo 10) +00:38,3
3. Gȋrtofan Dan/Hard Valentin Skoda (Fabia S2000) +01:09,3
4. Soos Hortea István /Soos János (Subaru Impreza N11) +03:56,1
5. Ungur Daniel/Avram Anton (Subaru Impreza R4) +03:57,7
6. Juhos Zoltán/Bakó Loránd (Mitsubishi Lancer Evo 10) +04:30,3
7. Lovász Pál/Szenner Zsolt (Subaru R4) +05:11,2
8. Raspopa Adrian/Grigoriu Cătălin (Citroen DS3 R3T) +05:30,9
9. Savu Horațiu/Giusca Alexandru (Mitsubishi Lancer Evo 9) +05:32,5
10.Cismaru Cătălin/Filipescu Mugur (Mitsubishi Lancer Evo 9) +05:37,3
 Címkék:   Rali  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas