A Hargita Ralival zárul a bajnokság


Nyolc év után, október 25-én és 26-án ismét megrendezik a Hargita Ralit, amely a román ralibajnokság zárófutama is egyben. A bajnoki címet Francois Delecour ugyan már korábban megszerezte, sztárpilóták sora áll rajthoz a hétvégén.

HIRDETÉS


2005 után ismét megrendezik a székelyudvarhelyi központú Hargita Ralit, amelyet majdnem két éves lobbitevékenység előzött meg. A szakszövetség a nagy érdeklődésre való tekintettel első körben tíz futamból állította össze a bajnoki évadot, de a versenyzők nyomására végül kilencre csökkentette azok számát. A helyszínek közül így végül kiesett a nagy múltra visszatekintő Barcaság Rali, a 2013-as szezon pedig a Hargita Ralival zárul.

Nagy várakozásokkal tekint a hétvége elé az EVO 10-es Mitsubishi Lancerrel versenyző Szabó Gergő navigátora, Borbély Károly is: „A román bajnokság leghangulatosabb versenye és legszebb helyszíne a Hargita Rali, igaz én szubjektív vagyok. A szervezők két éves munkájába került, hogy a verseny visszakerüljön a programba és ezen a hétvégén is mindennek jól kell működnie ahhoz, hogy jövőre is a versenynaptárban maradjon.”

Az összetett első helyét a Francois Delecour, Dominique Savignoni páros már korábban bebiztosította, több osztályban a Hargita Ralin fog eldőlni a bajnoki cím sorsa. Borbély Károly nemcsak a versenyzők, de a magyar közösség szemponjából is kiemelkedőnek tartja az eseményt: „Bár számunkra az összetett dobogó már nem jöhet össze, jól akarjuk zárni az évet, hiszen nagyon sok barátunk, ismerősünk fog a helyszínen szurkolni. Emellett ez a verseny nagyon fontos a magyar közösség szempontjából is, hiszen meg lehet mutatni, hogy Harhita megyében is lehet nívós eseményt rendezni.”

Forrás: www.rallyphoto.ro

A Szabó, Borbély páros bár nagyon jól, dobogós helyezésekkel kezdte a szezont, a nyár folyamán több versenyt is technikai problémák miatt kellett feladniuk. Saját teljesítményükkel kapcsolatban Borbély a következőket nyilatkozta: „Jól indult az év, pontszerzések és dobogós helyezések, de két defekt és főként a szebeni kiállás nagyon rosszul jött. A versenyek és a mezőny is nagyon kemény volt, de az előző futamon ismét megtaláltuk a ritmust és remélem sikerrel zárjuk a szezont. A bajnokság előtt Hargita megyében teszteltünk, igaz nem a most kijelölt útvonalon, szeretnénk dobogóra állni.”

Az október 25-én és 26-án megrendezésre kerülő Hargita Rali össztávja 450 km, melyből 120 km a gyorsasági szakasz. A futam csütörtök este, Székelyudvarhelyen a hivatalos csapatbemutatóval kezdődik, majd pénteken négy, szombaton pedig hét szakaszt teljesítenek a versenyzők.

 


 Címkék:   Rali  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas