Orosz és horvát ellenfél a férfi vízilabda BL-ben


A Luxemburgban rendezett sorsolásnak megfelelően a Nagyváradi Digi orosz, a Szolnok pedig horvát ellenféllel találkozik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében.

HIRDETÉS


Az elmúlt hétvégén rendezték a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2013-2014-es kiírásának második selejtezőkörét, a négyes tornákról az első két helyen végző együttesek jutottak tovább és kerültek ezáltal egyetlen körre a főtáblától. A Nagyváradi Digi hazai pályán lett csoportelső, a francia Marseille-t, a német Duisburgot és a magyar bajnoki ezüstérmes Szolnokot megelőzve.

A Nagyvárad és a Szolnok is verte mind a francia, mind a német csapatot, így már a szombati játéknapon biztosították továbbjutásukat. A csoportelsőségért vívott összecsapáson Dorin Costrăş edző tanítványai várakozáson felül teljesítettek, a Szolnok pedig gyengébb formát mutatott, mint arra előzetesen számítani lehetett. A nagyon szoros első két negyedet követően a hazaiak nem kevesebb, mint hatszor vették be Decker Attila kapuját a harmadik felvonásban, miközben a szolnoki játékosok sorra rontották el lehetőségeiket és csak egy gólt lőttek. A záró negyedben a korábbi román szövetségi kapitány, Kovács István legénysége ugyan kozmetikázott az eredményen, 10-9-re a Nagyváradi Digi nyerte a csatát.

A második selejtezőkörből továbbjutó nyolc csapatot hétfőn két kalapba sorolták. A kisorsolt négy párban a továbbjutás egyenes kieséses rendszerben, két mérkőzésen dől majd el. A csoportelsőként végző Nagyváradi Digi ellenfele az orosz Sintez Kazany lesz, míg a Szolnok a világbajnok magyar válogatott két alapemberének számító Varga fivéreket, Dánielt és Dénest is foglalkoztató horvát Primorje Rijekával mérkőzik a főtábláért. Az odavágókat október 26-án, a visszavágókat november 9-én rendezik.

Magyar bajnokként a ZF-Eger automatikus résztvevője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 12-es mezőnyének, így csak később száll először medencébe. A főtáblán a nyolc kiemelt, valamint a harmadik selejtezőkörből érkező négy csapat két hatos csoportban küzd majd egymással.

A BL harmadik selejtezőkörének párosítása:
Nagyváradi Digi (román)-Kazany (orosz)
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC (magyar)-Primorje Rijeka (horvát)
Radnicki Kragujevac (szerb)-Vuliagmeni (görög)
Pro Recco (olasz)-Crvena zvezda (szerb)

Második selejtezőkör
D csoport, eredmények
Szolnok- Marseille 17:12 (6:4, 4:3, 2:3, 4:2)
Nagyvárad (román)-Duisburg (német) 15:13 (3:2, 4:2, 5:4, 3:5)
Duisburg-Szolnok 8:9 (2:3, 0:1, 3:2, 3:3)
Nagyvárad-Marseille 12:10 (3:1, 3:3, 2:4, 4:2)
Marseille-Duisburg 12:7 (4:1, 2:3, 5:1, 1:2)
Szolnok-Nagyvárad 9:10 (2:1, 2:2, 1:6, 4:1)
 Címkék:   Vízilabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas