Átalakult mezőnyben is esélyesként indul Berki Krisztián


Az olimpia után kicsit átalakult mezőny vesz részt a szeptember 30. és október 6. között Antwerpenben sorra kerülő torna világbajnokságon. A magyar versenyzők közül Berki Krisztián így is esélyesként indul, a román lányokkal szemben viszont nincs hivatalos elvárás.

HIRDETÉS


Szeptember 30. és október 6. között Antwerpen ad otthont a 2013-as torna világbajnokságnak. A belgiumi vb-n egyéni összetettben és a szerenkénti finálékban hirdetnek eredményt, csapatversenyre ezúttal nem kerül sor. Egyetértés van abban, hogy az olimpia óta átalakult a mezőny, azok a válogatottak akik megtehetik fiatalításba kezdtek, míg ahol nem jön az utánpótlás a tapasztalt sportolókkal indulnak. A világbajnokságról több sztár is sérülés miatt hiányzik majd, ott lesz viszont az olimpiai és világbajnoki címvédő Berki Krisztián (fotó). A magyar válogatott lólengés-specialista most is esélyesként indul és a tervek szerint a selejtezőben 6,7-es, a döntőben pedig az új, 7,0-es kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatja be.

A Magyar Távirati Irodának Kovács István, a Berki, Kállai Zoltán, Tálas Bence, Vecsernyés Dávid és Szabó Nándor összeállítású magyar férfi válogatott vezetőedzője a következőképpen nyilatkozott az esélyekről: „Nagy bravúr lenne Tálastól az egyéni összetett, Kállaitól pedig a lólengés finálé, de úgy gondolom, ha megcsinálják, amit tudnak, akkor lehet esélyük", majd hozzátette, Berkitől döntős szereplést és érmet vár, "lehetőség szerint a legfényesebbet".
A női mezőnyben Böczögő Dorina és Makra Noémi révén két tornász képviseli a magyar színeket.

A román csapat legnagyobb hiányzója a térdműtét után lábadozó Diana Bulimar lesz, akinek helyére Ştefania Stănilă került a keretbe. A mindössze 15 éves tornászlány mellett a világbajnokság után visszavonuló Sandra Izbaşa és Larisa Iordache alkotja a román női csapatot. Octavian Belu a női válogatott szakvezetője nem fogalmazott meg elvárást a vb-re vonatkozóan. Mint mondta: „Ezúttal nem fogalmazok meg elvárást az éremszerzésre vonatkozóan. A mostani világbajnokságon nem számítok túl sok sikerre, és nemcsak Bulimar sérülése miatt. Larisa Iordachénak is problémái voltak és nincs százszázalékos formában, Sandra Izbaşával szemben pedig nem lenne tisztességes, ha minden terhet rá raknánk. 23 éves és a világbajnokság után minden bizonnyal visszavonul, két olimpia van mögötte, ahol aranyérmet szerzett, ezt pedig nagyon kevés tornász mondhatja el magáról.”

A fiúk mezőnyében öt tornász képviseli majd a román színeket: Flavius Koczi,Cristian Bataga, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo, Vasile Muntean. Ioan Suciu, a férfi válogatott vezetőedzője a szövetség honlapján így nyilatkozott: „Ha akadálymentesen tudnak versenyezni, és figyelmen kívűl hagyják ellenfeleik hírnevét jó esélyekkel indulnak. Egy érmet várok, de úgy gondolom a csapatban két érmes teljesítmény is benne van, emellett további két finálét várok, ahol a 4-6. helyezéssel lennék elégedett. A londoni olimpia utáni első világbajnokságon ez tökéletes eredmény lenne.”

A 2013-as antwerpeni torna világbajnokságon a szervezők közleménye szerint 74 országból 406 sportoló indul a 12 aranyéremért. Az egyéni összetett verseny mellett a hölgyek mezőnyében négy, a urak között hat szeren hirdetnek világbajnokot.  Címkék:   Torna   Világbajnokság 2013  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas