Kupagyőztes a Torpi MS, első meccsét megnyerte a válogatott


A nagy rivális Nagyváradi Crişul elleni 13-10-es győzelemnek köszönhetően a Marosváráshelyi Torpi MS nyerte a második alkalommal kiírt női vízilabda Román Kupát. Sikerrel mutatkozott be a román női vízilabda-válogatott.

HIRDETÉS


A hétvégén Marosvásárhelyen rendezték a női vízilabda Román Kupát, ahol a címvédő Nagyváradi Crişul, a hazai közönség előtt szereplő Torpi MS és a Bukaresti Brenntag mellett, meghívottként a szlovák válogatott is részt vett. Szlovákia nemzeti együttesével mindegyik csapat barátságos mérkőzést játszott, majd a rendezvény zárásaként az elsőízben összehívott román válogatottal is megmérkőzött.

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett a Román Kupa sorsa ezúttal is a Crişul és Torpi MS között dőlt el. Egy évvel ezelőtt szoros (11-10) csatában előbbi együttes diadalmaskodott és hódította el a kupát. Idén a vásárhelyi lányok (fotó) 13-10-el visszavágtak és nyerték a tornát.

Forrás: www.facebook.com

A Román Kupa mérkőzéseit követően, a hétvége legjobban várt eseménye az elsőízben összehívott román női pólóválogatott mérkőzése volt. A vásárhelyi fedett uszoda zsúfolásig telt lelátói előtt a csapat történetének első gólját Szeghalmi Krisztina szerezte. A Torpi MS játékosa további két gólt jegyzett a találkozón, de csapattársa Carmen Tecar is duplázott. A válogatott kispadján a két kupadöntős csapat trénere, Orbán Zoltán (Crişul) és Fülöp Tamás (Torpi) foglalt helyet és a válogatott is ennek a két csapatnak a játékosaira épült. A Szlovákia elleni találkozót 9-8 arányban a hazai csapat nyerte, melyben az edzők szerint döntő szerepe volt a motivációnak.

A szövetség elképzelése szerint a sikeresen megvívott első hivatalos mérkőzést továbbiak követhetik és az Európa-bajnoki selejtezősorozatban való részvételt is kilátásba helyezték.

A román válogatott kerete: Ioana Prodan, Carmen Tecar, Szeghalmi Krisztina, Andreea Farcanea, Xenia Bonca, Floria Simion, Jóth Johanna, Moldovan Renata, Alexandra Dorog, Andreea Lungu, Larisa Pop, Camelia Canalas, Lukits Adrien, Lazsadi Anna, Turla Adrian

2013-as női vízilabda Román Kupa
Eredmények:

Szeptember 20., péntek
Torpi MS – Szlovákia 7-18
Bukaresti Brenntag – Nagyváradi Crişul 4-10

Szeptember 21., szombat
Szlovákia – Nagyváradi Crişul 6-8
Bukaresti Brenntag – Torpi MS 5-22
Bukaresti Brenntag – Szlovakia 1-15
Torpi MS – Nagyváradi Crişul 13-10

Szeptember 22., vasárnap
Románia – Szlovákia 9-8 (2-2, 2-2, 1-2, 4-2)
Gólszerzők: Szeghalmi 3 gól, Tecar 2, Farcanea 1, Bonca 1, Toth 1, Turla 1, illetve Katlovska 3, Hyrossova 2, Kulianova 1, Kotkova 1, Kovacikova 1
 Címkék:   Vízilabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas