Megállíthatatlan volt a Ninjas in Pyjamas


Könnyedén verte svéd vetélytársát a NiP, a CS:GO bukaresti nagydöntőjén, így ők térhettek haza a fődíjjal. A győztesnek járó Dreamhack Winter slotot azonban a második helyezett Lemondogs kapta, mivel a Ninják, tavalyi győztesként automatikusan kvalifikálták magukat.

HIRDETÉS


A bukaresti Dreamhack második napján a döntőké volt a főszerep. A programot a NiP – Astana Dragons elődöntő nyitotta, amelyet a szakértők méltán emlegettek előrehozott döntőként. A Ninják trónfosztására összeálló Astana felvette a kesztyűt a svéd nagyágyúval és a sorozatban először meg is izzasztotta azt. Az első pályát a svédek kezdték jobban, 14-1-re is vezettek. Az Astanának sikerült ugyan felzárkóznia, az eredményt megfordítania már nem, így 16-10-es NiP győzelemmel zárult a nyitómeccs. A második pályán már határozottabban játszottak az ukránok, ez meg is látszott a tabellán: a mérkőzést 16-12 arányban az Astana nyerte, így következhetett a mindent eldöntő pálya. Itt azonban elfogyott a szufla, a NiP könnyedén, 16-8-ra behúzta a továbbjutást érő győzelmet.

A másik ágon a fnaticot verő Lemondogs a CPH Wolves-ot kiejtő Na’Vi ellen lépett pályára. 9-3-as ukrán vezetésnél kisebb technikai problémák is felmerültek, emiatt 15 perces kényszerpihenőre vonultak a csapatok. A kis szünet sem tudta kizökkenteni az ukránokat, akik 16-7-es végeredménnyel zárták az első meccset. A második összecsapáson is fej fej mellett haladtak a csapatok, ám Simon "twist" Eliasson parádés egyéni akcióinak köszönhetően a svédek nyerték a második pályát. Az utolsó mérkőzés hasonlóan szorosan alakult, a csapatok 11-nél még egyenlőre álltak, a Lemondogsnak azonban sikerült rákapcsolni és 16-11-el verték az ukrán együttest.

Noha a döntőre nem jött össze az álompárosítás (NiP – fnatic) és így nem volt alkalma a NiP-nek visszavágni csoportbeli vereségéért, a finálé mégis svéd párharcot hozott. Nem kis meglepetésre a NiP ellenfele a Lemondogs lett, amely a verseny során olyan nagyágyúkat ejtett ki, mint a fnatic és a Na’Vi. A Ninják viszont már túl nagy falatnak bizonyultak, két mérkőzés alatt nyerték meg a döntőt és ezzel együtt a DH Bucharest kupát. Az első pályán még mondhatni tartotta magát a Lemondogs, csupán 16-11-re veszíttették el, ám a második játékrészre már teljesen szétestek, és megalázó 16-4-es vereséget szenvedtek. Szomorkodásra azonban nincs okuk, mert a NiP győzelmének köszönhetően megkapták a téli nagydöntő slotot, ahol megpróbálhatnak majd visszavágni a svéd gigásznak.
A verseny MVP-je, GeT_RiGhT (NiP) akcióban

Leitner Roland
 Címkék:   Elektronikus Sportok  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas