Hullottak a román csapatok a Dreamhacken


Egy román csapat sem élte túl a 2013-as bukaresti Dreamhack, Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) versenyszámának csoportkörét. Az elődöntőkre svéd-ukrán párharcok alakultak ki, a NiP az Astana Dragons csapatával méri össze tudását, míg a Na’Vi a Lemondogssal mérkőzik a döntőbe jutásért.

HIRDETÉS


Egy hosszabb nyári szünet után, szeptember 14-én Bukarestben tértek vissza az E-sport nagyágyúi egy újabb Dreamhack győzelem érdekében, készülve egyúttal a novemberi, svédországi nagydöntőre. 10 határon túli és 6 helyi csapat szállt versenybe a 15.000 dolláros fődíjért. A 16 csapatot négy csoportba sorsolták, amelyekből az első 2 helyezett juthatott tovább a rájátszásba.

Az előzetes elvárásnak megfelelően az A csoportot a két svéd nagyágyú, a NiP és a fnatic dominálta, könnyedén verték a 2 román ellenfélt, a TeG-et és az IGG-t. Csupán a csoportelsőségért alakult ki kisebb pofozkodás, de a döntő meccsen a fnatic hosszabbítások után győzött. Ugyan a NiP nem fogadta el a vereséget és félreértésre hivatkozva kérte a hosszabbítás újrajátszását, a fnatic csapata másodjára is behúzta a győzelmet, 21-16-ra. A vesztes csapattal, tiltakozásképpen a csoportgyőztes fnatic nem fogott kezet a mérkőzés végeztével, hatalmas port kavarva ezzel a közösségi oldalakon.

A B csoportban is papírforma szerint történtek az események: a dán CPH Wolves 2 magabiztos győzelemmel biztosította az első helyről való továbbjutást, míg a román IGG két megalázó vereséggel az utolsó helyen végzett. A 2. helyért a svéd n!faculty és a bulgár HeadshotBG szállt harcba, mely párharcból a svédek kerültek ki győztesen.

A C jelzésű kvartettet a francia VeryGames uralta, míg a második helyen a szlovák Refuse elleni győzelmével a svéd Lemondogs végzett. A csoportban szereplő román csapat, a Tessa két kategorikus vereséget elszenvedve a csoport legalján végzett.

Ukrán dominancia mutatkozott a D csoportban. A két román csapat (Beantown Bandits és FAW) nem tudta tartani a lépést a két ukrán gigásszal, így csak a csoportelső kiléte volt kérdéses. A döntő mérkőzésen a két ex-Na’vi játékossal felálló Astana Dragons diadalmaskodott 16-10 arányban.

A negyeddöntő már román érdekeltség nélkül zajlott, a szerencse pedig a következő párosításokat hozta össze: NiP (Svédország) – VeryGames (Franciaország), CPH Wolves (Dánia) – Na’Vi (Ukrajna), n!faculty (Svédország) – Astana Dragons (Ukrajna) és fnatic (Svédország) – Lemondogs (Svédország).

A csapatoknak a verseny ezen szakaszában már 3 pályából 2-őt kellett nyerniük, hogy továbbjussanak az elődöntőbe, azonban 3., mindent eldöntő pályára egyik összecsapás esetében sem volt szükség.

A VeryGames próbálkozott ugyan, de csupán az első meccsen (16-12 – dust2) sikerült némileg megszorítania a NiP-et, míg a második pályán már 16-2-es vereséget szenvedett a svéd nagyágyú ellen. A Na’Vi csoportbeli veresége után a dán CPH Wolves ellen próbálta kiküszöbölni renoméján esett csorbát. Sikerült is nekik, mondhatni mindkét meccset könnyedén hozták, így a dán együttesnek kellett hazamennie. A másik ukrán csapat, az Astana is sikeresen vette a negyeddöntőt: 2-0-ás n!faculty elleni győzelmével lépett tovább az elődöntőbe. A negyeddöntő svéd párharca hozta a legnagyobb meglepetést, úgyanis elvérzett a nagy esélyes, NiP-verő fnatic. Két szoros meccs után a Lemondogs kerekedett felül, így ők folytathatják a versenyt.
Az első nap egyik legszebb mozzanata Edwardtól (Astana Dragons)

A legjobb négy közé tehát két ukrán és két svéd csapat került: a Na’Vi a Lemondogssal csap össze, míg a verseny előrehozott döntőjének is mondható mérkőzésen a NiP az Astanat fogadja. Az elődöntőket és a finálét vasárnap rendezik.

Leitner Roland
 Címkék:   Elektronikus Sportok  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas