Több mint egy felkészülési torna – a „Hockey Rocks” margójára


Ahhoz képest, hogy csak egy ártatlan felkészülési torna volt, az elmúlt hétvégi brassói jégkorongkupa tartogatott egy-két pikánsabb momentumot is, főként az utolsó játéknapra. Szemeteskosár repült a jégre, és természetesen nem maradhattak el a kisebb bokszmeccsek sem.

HIRDETÉS


A szervezőket dicséri, hogy nem mindennapi vendéglistát állítottak össze csapatuk nyári bemutatkozó meccseire. A magyar válogatott gerincét adó Sapa Fehérvár már önmagában garanciát jelentett a sikerre, ehhez képest jó néhány szék üresen maradt a hétvége leginkább várt összecsapásán. Az itt-ott lyukas lelátót azonban bőven ellensúlyozta a jó hangulat, amiből oroszlánrészt vállaltak a két csapat hokisai. Bár komolyabb ütközéseket csak elvétve lehetett látni, örömmel nyugtáztuk, hogy az iram ütötte egy átlagos MOL Liga-meccs tempóját. Még úgy is, hogy a fehérváriak kissé takaréklángon égtek.

Ami a Brassói Corona, vagy újabban Brassói Corona Wolves játékosait illeti, egy ideig becsületesen tartották a lépést az elsősorban fizikális fölénnyel rendelkező, így az egy az egy elleni párharcokat rendszerint megnyerő Fejér megyeiek ellen. Talán ha nem akad be Mihály Árpád lövése az első harmad hajrájában, a végeredmény még hízelgőbb lehetett volna brassói szemszögből nézve, de Greg Lindqvist így sem lehet elégedetlen. Nem is volt, a svéd vezetőedző sportszerűen elismerte a fehérváriak fölényét.

A magyarországi csapat egyébként ökölvívásban is győzött. Magosi Bálint behúzott pár mozibokszot a román válogatott honosított ukrán védőjének, Jevgenyij Piszarenkónak, aki sajnos, nem sajnos, rászolgált a fülesekre. Az ukrán sportszerűtlen eszközökkel próbálta megakadályozni a gólszerzésben egyik ellenfelét (sikertelenül), korábban pedig néhány karambolban is főkolompos volt. Igaz, az ütközésekben is inkább a rövidet húzta. Nem árt majd túlórázni kicsit a konditeremben.

Megérte befizetni a torna utolsóelőtti mérkőzésére, a Rosenborg IHK és a HC Nové Zámky találkozójára is. Így legalább testközelből láthattuk, milyen egy mérges klubelnök. Történt ugyanis, hogy a norvégok 3–2-es vezetésénél a főjátékvezető idejekorán fújt a sípjába: valószínűleg úgy gondolta, a korongra már rátelepedett az érsekújváriak kapusa, a pakk viszont még játékban volt, és a norvég együttes egyik szemfüles jégkorongozója becsúsztatta a gólvonal mögé. „Mea culpa” – mutatta a bíró, a gólt pedig megadta, és mindezt nehezen viselte a nézőtéren helyet foglaló Sucharda Ferenc, a szlovák csapat vezetője. Az elnök úr megragadott egy szemeteskosarat és a jégre dobta – általános csodálkozást váltva ki a kisszámú közönségből. Ki tudja, lehet, hogy Sucharda úrnak nem szóltak, hogy ezek a meccsek még nem élesbe mennek?

 

 

 Címkék:   jégkorong  vélemény  Brassói Corona  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas