Ezüstérmet nyert a román férfi kardcsapat


A román küldöttség második érmét szerezte a férfi kardcsapat a budapesti vívó-világbajnokság szombati versenynapján. Az aranyat az oroszok nyerték, a női törőzők csapatversenyében pedig az olaszok diadalmaskodtak.

HIRDETÉS


Csupán a döntőben, az orosz válogatott tudta megállítani az Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Gălățanu és Iulian Teodosiu összetételű román férfi kardcsapatot, amely ezüstérmet szerzett a Budapesten zajló vívó-világbajnokságon. A románok a negyeddöntőben 44-40-ről fordítottak a magyarok ellen és az elődöntőben is hihetetlen kiélezett párharcot vívtak a fehéroroszokkal. A fináléban az az orosz csapat volt az ellenfél, amelynek két tagja vívta a szám egyéni döntőjét, valamint csapatban kétszeres címvédőként érkeztek a magyar fővárosba. A döntőben az oroszok hamar előnybe kerültek, melyet megtartva ismét aranyérmet nyertek.

Forrás: www.facebook.com (MOL vívó-világbajnokság)

A női tőrözők csapatversenyében az olaszok esélyességüket aranyra váltották, a dobogóra a franciák és az oroszok állhattak még fel. Vasárnap a párbajtőr csapatversenyeit rendezik.

Vívó-világbajnokság, Budapest
Férfi kard, csapatverseny
elődöntő:

Oroszország-Koreai Köztársaság 45-39
Románia-Fehéroroszország 45-44
a 3. helyért:
Koreai Köztársaság-Fehéroroszország 45-31

döntő:
Oroszország-Románia 45-38
A végeredmény: 1. Oroszország (Kamil Ibragimov, Nyikolaj Kovalov, Venjamin Resetnyikov, Alekszej Jakimenko), 2. Románia (Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Gălățanu, Iulian Teodosiu), 3. Koreai Köztársaság (Ku Pong Il, Kim Dzsung Hvan, Oh Jun Szuk, Von Dzsun Ho)...7. Magyarország (Gáll Csaba, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron)

Női tőr, csapatverseny
elődöntő:

Olaszország-Koreai Köztársaság 45-19
Franciaország-Oroszország 45-42
a 3. helyért:
Oroszország-Koreai Köztársaság 45-38

döntő:
Olaszország-Franciaország 45-18
A végeredmény: 1. Olaszország (Elisa Di Francisca, Carolina Erba, Arianna Errigo, Valentina Vezzali), 2. Franciaország (Anita Blaze, Astrid Guyart, Corinne Maitrejean, Ysaora Thibus), 3. Oroszország (Julija Birjukova, Inna Gyeriglazova, Larisza Korobejnyikova, Diana Jakovleva), ...10. Magyarország (Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella, Varga Katalin)
 Címkék:   Vívás   Világbajnokság 2013  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas