Magyar ezüst a kerekesszékes tőrözők versenyében


Osváth Richárd ezüstérmet szerzett a budapesti vívó-világbajnokságon a kerekesszékes tőrözők versenyében. A Szatmárnémetiben született vívó ezzel a magyar csapat eddigi legfényesebb érmét szerezte a vb-n.

HIRDETÉS


A londoni paralimpián bronzérmet szerző Osváth Richárd (fotó) az A sérültségi kategóriában indult, a tőrözők selejtezőjét négy győzelemmel és egy vereséggel zárta. A legjobb 32 között és a nyolcaddöntőben is honkongi ellenfelet győzött le, 15-4-re, illetve 15-9-re. Ezt követően a negyeddöntőben francia (15-8), az elődöntőben pedig kínai (15-4) vetélytársát is magabiztosan verte meg. A fináléban a londoni olimpia aranyérmesével nézett szembe, a kínai tőröző végig vezetett Osváth ellen és 15-7-re nyert. „Sosem jó érzés másodiknak lenni, de most nem vagyok csalódott, óriási élmény volt a döntőt a főpáston, ennyi néző előtt vívni. Köszönöm a szurkolók bíztatását, rengeteget segítettek.” – nyilatkozta Osváth a versenyt követően a Magyar Távirati Irodának.

Forrás: www.fencing2013.hu

Az épek versenyében pénteken az utolsó egyéni számokat rendezték, ukrán és amerikai sportolók nyakába került az aranyérem. A női kardozók között az az ukrán Olga Harlan örülhetett, aki korábban kétszer is a döntőben bukott el. A férfi tőrözők viadalában meglepetésre az amerikai Miles Chamley-Watson nyert, aki a döntőben leiskolázta orosz ellenfelét.
Szombattól a a csapatversenyek veszik át a főszerepet.

Vívó-világbajnokság, Budapest
Kerekesszékes vívás, férfi tőr, A kategória
Döntő

Ruyi Ye (kínai)-Osváth Richárd (magyar) 15-7
A végeredmény: 1.Ruyi Ye, 2. Osváth Richárd, 3. Jijun Chen és Roman Fedjajev

Női kard
elődöntő:

Olga Harlan (ukrán)-Kim Ji Jeon (dél-korai) 15-14
Jekatyerina Gyacsenko (orosz)-Irene Vecchi (olasz)15-12

döntő:
Olga Harlan (ukrán)-Jekatyerina Gyacsenko (orosz) 15-12
A végeredmény: 1. Olga Harlan, 2. Jekatyerina Gyacsenko, 3. Kim Ji Jeon és Irene Vecchi, ...8. Várhelyi Anna, ...20. Márton Anna, 21. Bianca Paşcu, ...45. Benkó Réka, ...57. Mihaela Bulică

Férfi tőr
elődöntő:

Artur Ahmathuzin (orosz)-Rosztiszlav Hercik (ukrán) 15-10
Miles Chamley-Watson (amerikai)-Valerio Aspromonte (olasz) 15-9

döntő:
Miles Chamley-Watson (amerikai)-Artur Ahmathuzin (orosz) 15-6
A végeredmény: 1. Miles Chamley-Watson, 2. Artur Ahmathuzin, 3. Rosztiszlav Hercik és Valerio Aspromonte, ...51. Gátai Róbert, ...53. Szabados Gábor, ...58. Szabados Kristóf, ...64. Széki Bence

 

MTI/sportoldal.ro
 Címkék:   Vívás   Világbajnokság 2013  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas