Bolgár szakaszgyőzelem


A török Brisasport bolgár kerekese, Georgi Petrov Georgiev nyerte a 7. Székelyföld Kerékpáros Körverseny királyetapjának is nevezett második szakaszát. A második helyen a Kolls kerekese, Vitaliy Buts ért célba, aki megőrizte vezető helyét az összetettben, igaz, a pénteki győztessel azonos idővel áll az élen.

HIRDETÉS


A kerékpárosok 11 órakor indultak Csíkszeredából, Fenyéd és Gyergyószentmiklós érintésével értek vissza a megyeszékhelyre, majd felkapaszkodtak Hargitafürdőre, a 179 kilométeres távot négy és fél óra alatt teljesítette a győztes.

A második szakaszt 79 kerékpáros kezdte el és már a rajtot követő első kilométerekben szökési kísérleteket jegyezhettünk, ám mindkét próbálkozást hamar semlegesítette a mezőny. A Tolvajos-tetőre Oleg Berdos (Tusnad Cycling Team) ért fel elsőnek, a B kategóriás mászást követően Federico Rocchetti kétszer kísérelt meg szökést, második alkalommal sikeresen. Előnyét fél percre növelve a Utensilnord ora24.eu csapat olasz kerekese könnyedén nyerte meg a Szentegyházán rendezett sprintet, szökése viszont Kápolnásfaluba véget is ért. Homoródfürdő előtt három kerékpáros szökési kísérlete volt sikeres, Novák Károly Eduárd (Tusnad Cycling Team), Bertholet Quentin (Wallonie – Bruxelles) és Dér Zsolt (Utensilnord ora24.eu) elég hamar egy perces előnyt épített ki. A Homoródon tartott C kategóriás mászást Dér Zsolt nyerte, a szökevények előnye az ereszkedést követően tovább nőtt, a zetelaki gátnál már három perc volt az üldözők hátránya.

A gyergyószentmiklósi sprintet nagyobb megerőltetés nélkül Novák Károly Eduárd nyerte, innentől pedig a szökevények előnye csökkenni kezdett a mezőnnyel szemben. Tekerőpatak és Vasláb között Molnár István (Bellotto) egy belga kerekessel összeakadt, aminek a vége egy tömegbukás lett, az eséseket követően a magyar kerékpáros kisebb sérüléseket szenvedett és a Csíkszeredai Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára szállították. A sportoló kisebb zúzódásokkal és horzsolásokkal megúszta az esetet, ám számára véget ért a verseny.

Forrás: Antal László (www.velo.hu)

A szökevények előnye tovább fogyott a mezőnnyel szemben Novákot és Bertholet-t Csíkszentdomokoson fogta be a mezőny, Dér Zsoltot pedig Csíkcsicsó és Csíkszereda között darálta be a mezőny. A csíkszeredai sprintet Sipos Zoltán (Tusnad Cycling Team) nyerte, míg a második Tolvajos-tetői mászást Oleg Berdos (Tusnad Cycling Team). Az utolsó hét kilométeren több felé szakadt a mezőny, a győzelemért 13 kerekes küzdött. Végül a Brisaspor bolgár kerekese, Georgi Petrov Georgiev 13 másodperccel nyerte a 7. Székelyföld Kerékpáros Körverseny királyetapját, megelőzve a csütörtöki győztes Vitaliy Buts-ot (Kolls Cycling Team) és Braico Alexandert (Tusnad Cycling Team).

Szombaton két félszakaszt rendeznek. Délelőtt 10 órától a Hármaskereszttől rendezik az egyéni időfutamot, melynek befutója 7 kilométer után Hargitafürdőn lesz. Délután 17 órakor a mezőny Csíkszeredából indul és Csíkrákos, Csíkszentmihály és Csíkszépvíz érintésével érnek vissza a megyeszékhelyre, ahol a város utcáin kialakított 5,7 kilométeres pályán 17 kört tesznek meg.

Holnap öt kerékpáros viselhet megkülönböztető mezt. Az összetett éllovasának járó Tusnad feliratú kék mezt Vitaliy Buts, a legjobb sprinternek járó piros-fekete Hopesped mezt Andrei Nechita, a legjobb hegyimenőnek járó sárga, Csíkszereda trikót Oleg Berdos, míg a legjobb 23 év alatti sportolónak járó, zöld színű Marien Presso feliratú mezt Milos Borisavljevic (szerb válogatott). A a fehér, legjobb román állampolgárságú kerekesnek járó Bellotto feliratú mezt Sipos Zoltán (Tusnad Cycling Team) viseli majd az egyéni időfutamon.

 

Forrás: sajtóközleményCímkék:   Kerékpár   Tusnád Cycling Team  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas