Ukrán siker a nyitányon


A Kolss Cycling Team ukrán kerekese, Vitaliy Buts nyerte a 7. Székelyföld Kerékpáros Körverseny első szakaszát, megelőzve a Tusnad Cycling Team szerb légiósát, Ivan Stevicet és a Wallonie Brüsszel belga sportolóját, Demoitie Antoine-t. A mezőny a 182 kilométeres szakaszt 43,39 kilométer/órás átlagsebességgel teljesítette.

HIRDETÉS


Rekkenő hőségben, kevéssel több, mint négy óra alatt teljesítette a 7. Székelyföld Kerékpáros Körverseny első szakaszát a mezőny. A szervezők közleménye szerint a kerékpárosok délelőtt 11 órakor rajtoltak Csíkszeredából és Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Kézdivásárhely és Csíkkozmás érintésével értek vissza a hargitai megyeszékhelyre. A nap első sprintjét Tusnádon rendezték, amelyet a román válogatott Nechita Andrei nyert meg.

Sepsiszentgyörgy bejáratánál megbomlott a mezőny és két csoportra szakadt. Egy szökési kísérlet után Maksa határában Novák Károlynak Eduárdnak (Tusnad Cycling Team) és Gilham Cristophernek (North East England Velo 29) sikerült ellépnie az üldözőktől, Rétynél még hét sportoló csatlakozott hozzájuk, de Kovászna előtt 13 kilométerrel befogta őket a mezőny. Cófalvánál Dernies Tom és Oleg Berdos (Tusnad Cycling Team) sikeresen megszökött, legnagyobb előnyük 2 perc és 50 másodperc volt.

Forrás: www.kolss-team.com

Az első szakasz utolsó sprintjét Kézdivásárhelyen rendezték, ezt Dernies Tom nyerte Oleg Berdos és a szerb válogatott Marko Stankovic előtt. Ahogy a kerekesek közeledtek a nap egyetlen hegymenetéhez, úgy csökkent a szökött kerekesek előnye. A Kovászna-Hargita megyehatárnál már csak két perc és 15 másodperc, Kászonújfaluban másfél perc volt az előnyük, ám a Nyerges-tetőn már csak húsz másodperccel haladtak a mezőny előtt.

Csíkszeredába egy 25 fős kompakt mezőny ért be elsőként, amelyet hét másodperc lemaradással egy újabb, huszonhat fős csoport követt. A sprintbefutót és ezzel a szakaszgyőzelmet Vitaliy Buts (fotó) (Kolss Cycling Team) nyerte, Ivan Stevic (Tusnad Cycling Team) és Demoitie Antoine (Wallonie – Bruxelles) előtt.

Pénteken a Csíkszereda – Fenyéd – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda – Hargitafürdő közötti 180,5 kilométeres szakasz vár a mezőnyre, amelyből öt kerékpáros viselhet megkülönböztető mezt. Az összetett éllovasának járó Tusnad feliratú kék mezt Vitaliy Buts, a legjobb sprinternek járó piros-fekete Hopesped feliratú mezt Andrei Nechita, a legjobb hegyimenőnek járó sárga, Csíkszereda feliratút Oleg Berdos, míg a legjobb 23 év alatti sportolónak járó, zöld színű Marien Presso mezt Aleksiev Aleksandar Alekseev (Brisaspor) viselheti. Mivel a legjobb román állampolgárságú versenyző Nechita és az őt követő Berdos más megkülönböztető mezt visel, ezért a fehér, Bellotto mezt Sipos Zoltán (Tusnad Cycling Team) öltheti magára a pénteki szakaszon.
 

 

Forrás: sajtóközleményCímkék:   Kerékpár   Tusnád Cycling Team  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas