Észt aranyérmek a párbajtőrözők versenyében


Csütörtökön a párbajtőrözők egyéni versenyeit rendezték a budapesti vívó-világbajnokságon. Szász Emese aranytussal kapott ki az elődöntőben és bronzérmet szerzett, az aranyérmeket észt sportolók nyerték.

HIRDETÉS


Csütörtökön a párbajtőrözőké volt a főszerep a Syma-csarnokban, ahol az idei világranglistát vezető Ana Maria Brânză és Szász Emese (fotó) is esélyesnek számított a női mezőnyben. A főtábla első fordulóiban mindketten hozták a kötelező győzelmeket, de az észt Julija Beljanova előbb a negyeddöntőben Brânzát, majd a négy között a magyar párbajtőrözőt verte meg. Szász Emese ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott fel és Szilágyi Áron után a második magyar éremszerző a budapesti világbajnokságon. A fiatal észt versenyző végül az utolsó akadályban sem botlott és a fináléban az orosz Anna Szivkovát 15-14-re legyőzve aranyérmet nyert. A 64-es főtáblán érdekelt volt még a magyar csapatból Révész Julianna, aki az első fordulóban búcsúzott, míg a román csapatból Raluca Sbȋrcia az első körben, Simona Pop és Maria Udrea a legjobb 32 között szenvedett vereséget.

Forrás: Illyés Tibor (MTI fotó)

Nikolai Novosjolov révén a férfiak egyéni párbajtőr versenyében is észt győzelem született. A 2010-ben Párizsban első világbajnoki címét szerző Novosjolov a döntőben az olimpiai bajnok venezuelai Ruben Limardo Gascón ellen lépett pástra és rendkívűl meggyőző vívással diadalmaskodott. A venezuelai Limardo Gascón egyébként a negyeddöntőben Boczkó Gábort búcsúztatta. A magyar csapat korelnöke, Imre Géza nehéz sorsolást kapott, az első körben 2011 világbajnokát ugyan még legyőzte, a 32 között elvérzett kanadai ellenfelével szemben. Szényi Pétert az első fordulóban állították meg, míg Rédli András Boczkótól kapott ki a nyolcaddöntőben. A román színeket képviselő Nyisztor Sándor nem bírt első ellenfelével.

Vívó-világbajnokságg, Budapest
Női párbajtőr
elődöntő:
Julija Beljajeva (észt)-Szász Emese (magyar) 14-13
Anna Szivkova (orosz)-Britta Heidemann (német)15-9

döntő:
Julija Beljajeva (észt)-Anna Szivkova (orosz)15-14
A végeredmény: Julija Beljajeva, 2. Anna Szivkova, 3. Szász Emese és Britta Heidemann,...5. Ana Maria Brânză,...21. Simona Pop, 22. Révész Julianna, 23. Maria Udrea,...43. Raluca Sbȋrcia

Férfi párbajtőr
elődöntő:

Ruben Limardo Gascón (venezuelai)-Fabien Kauter (svájci)15-7
Nikolai Novosjolov (észt)-Pavel Szuhov (orosz) 15-14

döntő:
Nikolai Novosjolov (észt)-Ruben Limardo Gascón (venezuelai) 15-7
A végeredmény: 1. Nikolai Novosjolov, 2. Rubén Limardo Gascon, 3. Fabian Kauter és Pavel Szuhov, 5. Boczkó Gábor, ...13. Rédli András, ...30. Imre Géza, ...38. Szényi Péter, ...63. Nyisztor Sándos
 Címkék:   Vívás   Világbajnokság 2013  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas