Doppingolt az olimpiai bronzérmes súlyemelő


Az olimpiai bronzérmes Răzvan Martin mellett további két román sportoló neve is szerepel azon a listán, amelyet a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) hozott nyilvánosságra a doppingvizsgálaton fennakadókkal.

HIRDETÉS


A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra azon sportolók nevét, akik az elmúlt időszakban pozitív doppingmintát adtak. Elena Andrieş és Marius Danciu mellett a londoni olimpián a dobogó harmadik fokára felálló Răzvan Martin (fotó) is lebukott. Andrieş és Martin az áprilisban rendezett tiranai Európa-bajnokságon bukott le. A kontinensviadalon érmet szerző sportolók vizeletében sztanozolol nyomaira bukkantak és kétéves eltiltást kaptak.

Forrás: www.zimbio.com

Răzvan Martin a 77 kilogrammosok között lökésben ezüst-, összetettben bronzérmet szerzett az albániai Eb-n, míg Andrieş a 48 kilogrammos súlycsoportban nyert ezüstöt szakításban és bronzot lökésben, valamint összetettben.

A harmadik román doppingoló, Marius Danciu egy korábbi, tavaly novemberben levett mintája hozott pozitív eredményt. Ő metadonnal bukott és eltiltása jövő év végén jár le. Az elmúlt időben ez a második nagyobb doppingbotrány a román sportban, miután a kazanyi főiskolás világjátékokon az 5000 méteres versenyt megnyerő atléta, Roxana Bȋrcă is pozitív mintát produkált.
 Címkék:   Súlyemelés  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas