Szilágyi és Dolniceanu bronzérmes, orosz és olasz arany az első napon


Bronzérmet szerzett a budapesti vívó-világbajnokság férfi kard versenyében Szilágyi Áron és Tiberiu Dolniceanu. Az első éremosztó napon orosz és olasz aranyérem született.

HIRDETÉS


Szerdán osztották az első érmeket a Budapesten zajló vívó-világbajnokságon. Az első két napon rendezett selejtezők után szerdán a női tőrözők és a férfi kardozók léptek pástra. Előbbi főtábláján négy magyar lány indult, a férfiak között pedig három magyar és négy román kardozó szerepelt.

A női tőr versenyben az elmúlt évekhez hasonlóan az olaszok voltak a legfőbb esélyesek. A hatszoros olimpiai és 13-szoros világbajnok Valentina Vezzali mindössze két és fél hónappal szülése után részt vett a budapesti vb-n, ahol rögtön az első körben búcsúztatta Varga Gabriellát. A legjobb 32 között Knapek Edina Varga Katalin ellen vívott és 15-13-as asszót követően jutott a nyolcaddöntőbe, ahová Mohamed Aida is kvalifikálta magát. A legjobb 16 között Knapek és Mohamed is olasz tőröző ellen lépett pástra, s míg előbbinél végig élt a remény, utóbbi esélytelen volt a 2010-es világbajnokkal, Elisa Di Francescával szemben. A negyeddöntőbe négy olasz jutott, Vezzali a későbbi világbajnok Arianna Errigo ellen a versenynek ebben a szakaszában szenvedett vereséget. A fináléba az elődöntőnben a szám londoni győztesét, Di Francescát legyőző Carolin Golubytskyi jutott és ezüstérmet szerzett a német csapatnak.

Forrás: Illyés Tibor (MTI fotó)

Az olimpiai aranyérmes Szilágyi Áronnak (fotó, balra) köszönhetően már az első napon teltház előtt vívtak a Syma-csarnokban, a hangulatot pedig fokozta, hogy a férfi kardozók versenyében mindhárom magyar versenyző negyeddöntbe jutott. A legjobb négy közé végül csak Szilágyi került, aki honfitársát, Gémesi Csanádot verte az elődöntőért, Szatmári András Nyikolaj Kovaljov ellen maradt alul. Szatmári egyébként a negyeddöntőbe vezető útjan Alin Badeát is búcsúztatta. A román csapatból Iulian Teodosiu már az első körben, Ciprian Gălățeanu pedig a 32 között esett ki. Az Európa-bajnoki címvédő Tiberiu Dolniceanu, Szilágyihoz hasonlóan az elődöntőig menetelt, de ott nem bírt orosz ellenfelével, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Resetnyikov, Kovaljov orosz házidöntőt 15-13-ra előbbi nyerte és pályafutása első egyéni világbajnoki aranyérmét ünnepelheti.

Csütörtökön a párbajtőrözők egyéni küzdelmeivel folytatódik a világbajnokság.

Vívó-világbajnokság, Budapest
Női tőr
elődöntő:

Carolin Golubytsky (német)-Elisa Di Francisca (olasz) 13-12
Arianna Errigo (olasz)-Inna Deriglazova (orosz) 15-11

döntő:
Arianna Errigo (olazs)-Carolin Golubytsky (német)15-8
A végeredmény: 1. Arianna Errigo, 2. Carolin Golubitsky, 3. Elisa Di Francisca és Inna Deriglazova, ...13. Mohamed Aida, ...16. Knapek Edina, ...27. Varga Katalin, ...41. Varga Gabriella

Férfi kard
Negyeddöntő

Szilágyi Áron (magyar)–Gémesi Csanád (magyar)15:9
Tiberiu Dolniceanu (román)–Enrico Berre (olasz) 15:4
Nyikolaj Kovaljov (orosz)–Szatmári András (magyar) 15:14
Venjamin Resetnyikov (orosz)–Max Hartung (német) 15:14

Elődöntő
Tiberiu Dolniceanu (román)–Venjamin Resetnyikov (orosz) 10:15
Nyikolaj Kovaljov (orosz)–Szilágyi Áron (magyar) 15:14

Döntő
Venjamin Resetnyikov (orosz)–Nyikolaj Kovaljov (orosz) 15:13
A végeredmény: 1. Venjamin Resetnyikov, 2. Nyikolaj Kovaljov, 3. Szilágyi Áron és Tiberiu Dolniceanu, ...7. Gémesi Csanád, 8. Szatmári András, ...15. Alin Badea, ...26. Ciprian Gălățeanu,...35. Iulian Teodosiu
 Címkék:   Vívás   Világbajnokság 2013  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas