Rajtol a 7. Székelyföld Kerékpáros Körverseny


Az előző évhez viszonyítva kevesebb csapat nevezett és a teljesítendő szakaszok száma is kisebb a csütörtökön keződő Székelyföld Kerélypáros Körversenyen, amely az idén a hetedik kiírásához érkezett.

HIRDETÉS


Szerda este a csapatok hivatalos bemutatásával kezdetét veszi a 7. Székelyföld Kerékpáros Körverseny. A székelyföldi településeket átszelő verseny három napja alatt a kerekesek több száz kilométert tesznek meg. Az első szakasz csütörtökön 11 órakor indul Csíkszereda központjából, a korábban kiadott programtól eltérően a Tusnád–Sepsiszentgyörgy–Réty–Kovászna–Zabola–Szentkatolna–Kézdivásárhely–Nyerges-tető–Csíkkozmás–Csíkszereda útvonalat teljesítik majd, melyen hossza 184,8 kilométer. A pénteki királyetap szintén 11 órakor kezdődik, a nap folyamán a sportolóknak 180 kilométert kell megtenni a Csíkszereda–Szentegyháza–Fenyéd–Gyergyószentmiklós–Csíkszentdomokos–Csíkszereda–Hargitafürdő útvonalon.

A szombati, utolsó versenynapon két félszakasz kerül lebonyolításra. Előbb reggel 10-kor a Tolvajos-tetőn álló Hármaskereszttől indítják a 7 km-es egyéni időfutamot, majd délután 5-kor a Csíkszereda–Csíkrákos–Szépvíz–Csíkszereda útvonal megtételét követően 17 kört teljesítenek a Csíkszereda utcáin kialakított 5,5 kilométeres pályán.

Forrás: Halmágyi Zsolt

A 7. Székelyföld Kerékpáros Körversenyre nevezett csapatok: a Tusnád Cycling Team és a Bellotto (mindkettő Románia), Brisaspor (Törökország), CMI Greenover (Egyesült Államok), Utensilnord Ora24.eu (Magyarország), Gourmetfein Simplon (Ausztria), ISD Continental, Kolss Cycling Team (mindkettő Ukrajna), Moldvai Köztársaság válogatottja, North East England Velo29 Blackhawk Cycling Team (Egyesült Királyság) és Wallonie Bruxelles (Belgium).

A Román Kerékpáros Szövetség elnöke, Novák Károly Eduárd szerint az utolsó napig izgalmas lesz a székely körverseny, amelyen nemcsak sportági vezetőként, hanem versenyzőként is részt vesz a Tusnád Cycling Team (TCT) tagjaként. Szerinte a kevesebb induló ellenére az erőviszonyok kiegyensúlyozottak és erős, szoros vetélkedés várható. A csíkszeredai TCT csapatnak Novák mellett öt idegenlégiós (Alexander Braico, Nikolai Tanivicki, Oleg Berdos, Sergiu Cioban és Ivan Sztevics) és Sipos Zoltán a tagja.

A Székelyföld Kerékpáros Körverseny keretében a profi sportolók mellett, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön az amatőrök számára is rendeznek versenyt.
 Címkék:   Kerékpár   Tusnád Cycling Team  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas