Magyar-kazah, szerb-román párharc a nyolcaddöntőben


A csoportkör zárófordulójában a magyar válogatott döntetlent játszott az ausztrálokkal, a románok pedig kikaptak a németektől a Barcelonában zajló vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján.

HIRDETÉS


Pénteken már a délelőtt folyamán medencébe ugrott a Benedek Tibor vezette magyar csapat, amelynek utolsó ellenfele a csoportkörben Ausztrália nemzeti együttese volt. A végig szoros találkozó döntetlennel zárult, így a magyarok a második helyen végeztek a C csoportban és a kazahok ellen játszanak a nyolcaddöntőben.

A mérkőzés elején a szerbek elleni találkozóhoz hasonlóan nagyon jól használta ki emberelőnyös helyzeteit a magyar csapat. A kapuban Nagy Viktor helyett ezúttal Decker Attila (fotó) kezdett és azonnal szép védésekkel hálálta meg a kapitány bizalmát. Az ausztráloktól már az első negyedben felhívta magára a figyelmet Richard Campbell, akit a magyar védelem a mérkőzés során nem tudott semlegesíteni, öt gólig jutott. A horvát szövetségi kapitánnyal rendelkező ausztrálok a harmadik negyed közepéig egy-egy góllal előnyben voltak, de Varga Dénes lövése után 7-6-nál a magyarok visszavették a vezetést. Az utolsó felvonásban a már említett Campbell kétszer is egyenlített, így a lefújáskor is döntetlen állt az eredményjelzőn. A 9-9 azt jelenti, hogy a magyar válogatott Szerbia mögött a második helyen végez a C csoportban és a D jelű kvartett harmadik helyezettjével, Kazahsztánnal mérkőzik a nyolcba kerülésért.

Forrás: Kovács Anikó (MTI fotó)

A román vízilabda-válogatott Németország ellen zárta a csoportkört a vizes vb-n, de nem sikerült megszereznie első győzelmét, így három vereséggel a D csoport negyedik helyén zárt. A találkozó két félideje teljesen más játékképet hozott, a nagyszünetig Németország csapata négygólos előnyre tett szert, bár a folytatásban a románok kozmetikázni tudtak az eredményen 9-8-as vereséget szenvedtek.
A legjobb 16 között, vasárnap Vlad Hagiu együttese Szerbiával mérkőzik.

Eredmény:
férfi vízilabda, 3. forduló
C csoport:

Szerbia-Kína 16-9 (4-3, 4-2, 5-3, 3-1)
Magyarország-Ausztrália 9-9 (3-3, 1-1, 3-3, 2-2)
A csoport végeredménye: 1. Szerbia 6 pont, 2. Magyarország 3 (32-27), 3. Ausztrália 3 (25-26), 4. Kína 0

D csoport:
Olaszország-Kazahsztán 12-6 (3-0, 3-2, 2-1, 4-3)
Németország-Románia 9-8 (4-3, 3-0, 1-2, 1-3)
A csoport végeredménye: 1. Olaszország 6 pont, 2. Németország 4, 3. Kazahsztán 2, 4. Románia 0


A vasárnapi nyolcaddöntős párosítás a C-D ágon:
Szerbia-Románia 18.30
Magyarország-Kazahsztán 19.50
Olaszország-Kína 21.10
Németország-Ausztrália 22.30

Később:
A csoport:

Montenegró - Új-Zéland 18.30
Spanyolország-Görögország 22.30

B csoport:
Horvátország - Dél-afrikai Köztársaság 19.50
Kanada-Egyesült Államok 21.10
 Címkék:   Vízilabda   Vizes vb   Barcelona  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas