Magabiztos győzelem után csoportelső a Merész-csapat


A magyar női vízilabda-válogatott 18-7 arányban legyőzte Kazahsztán legjobbjait a barcelonai vizes világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójban, így elsőként végez kvartettjében.

HIRDETÉS


Merész András együttese két sikerrel, a brazilok elleni 20-6-al és az Európa-bajnoki címvédő olaszok elleni 10-4-el kezdte a világbajnokságot. A csoportkör zárófordulójában a sokkal kisebb játékerőt képviselő kazahok voltak a magyarok ellenfelei és ahogy arra számítani lehetett, könnyed sikert arattak.

A magyar válogatott nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, Tóth Ildikó és Keszthelyi Rita találata után ugyan megszületett az első kazah gól, a negyed végéig még hatszor voltak eredményesek, így 8-1-es nyitással alapozták meg a sikert. Kazahsztán legjobbjai ezt követően mindegyik negyedben két-két gólt szereztek, a magyarok viszont minden felvonásban többet lőttek mint ellenfeleik, így folyamatosan növelve az előnyt végül 18-7-re nyertek.

Forrás: Kovács Anikó (MTI fotó)

A negyedik játékrészben Szűcs Gabriella góljának azért volt jelentősége, mert így mindegyik magyar játékos feliratkozott az eredményjelzőre. A mérkőzést a csapatkapitány, Takács Orsolya csodálatos ejtése zárta, győzelmével a magyar válogatott a D csoport élén végzett. A világbajnokság vízilabdatornájának lebonyolítása szerint a négy négyesből mindegyik csapat továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol az A-B, valamint a C-D ágon a csoportelsők a negyedikekkel, a második a harmadik helyen végzőkkel játszik a nyolc közé kerülésért. Ennek megfelelően a magyar csapat következő ellenfele Nagy-Britannia válogatottja lesz, a mérkőzést szombaton 21.10-től rendezik.

Eredmény (a hazai szövetség honlapjáról):
női vízilabda, 3. forduló, D csoport:

Magyarország-Kazahsztán 18-7 (8-1, 4-2, 3-2, 3-2)
 Címkék:   Vízilabda   Vizes vb   Barcelona  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas