Delecour nyerte a Kolozsvári Transilvania Ralit


A Francois Delecour, Dominique Savignoni páros nyerte a Kolozsvár Ralit, az országos bajnokság negyedik futamát. A francia egység összetettben növelte előnyét Szabó Gergő előtt, akit technikai problémák hátráltattak a hétvégi futamon.

HIRDETÉS


Halálos kimenetelű baleset miatt az eredeti tíz szakasz helyett csak kilencet rendeztek meg a 2013-as kolozsvári Transilvania Ralin. Az országos ralibajnokság negyedik futamát azt követően állították le, hogy az utolsó előtti szakaszon Florin Tincescu és Iulian Nicolaescu balesetet szenvedett, melynek következtében egy néző meghalt. A tragédia után a szervezők rögtön a futam leállítása mellett döntöttek.

A bajnokság első három futamából kettőt megnyerő Francois Delecour Kolozsváron is megállíthatatlan volt. A 207-es Peugeot pilótája a megrendezett kilenc szakaszból hatot nyert meg, kétszer Valentin Porcişteanu, egyszer pedig Botka Dávid örülhetett szakaszgyőzelemnek. Utóbbi második helyen zárta a futamot az összetett címvédő mögött, míg az S2000-es Skoda Fabiát vezető Dan Gȋrtofan, Adrian Berghea páros a harmadik helyen végzett.

Szabó Gergő és navigátora, Borbély Károly hiába reménykedett dobogós helyezésben, a technikai problémák miatt csak a hetedik helyen zártak. Az első szakaszokon még a differenciál computer meghibásodása miatt nem tudtak jó időket menni, majd gumidefekt miatt a 19-ik helyre csúsztak hátra. A szombati nap második felében sikerült visszatornázni magukat a top tízbe és végül hetedik helyen zárták az idei kolozsvári ralit. A Szabó, Borbély páros számára kevés sikert hozó kolozsvári hétvége pozitívuma, hogy az összetett pontversenyben így is megtartották második helyüket, igaz Botka Dávid mostani második helyének köszönhetően már csak 2,5 ponttal van lemaradva.

Az országos bajnokság következő futamát július 25. és 27. között Szebenben rendezik, a verseny kiemelt fontosságú, hiszen duplaszorzós (minden szerzett pontot kettővel szoroznak- szerk.).

Kolozsvári Transilvania Rali 2013
Végeredmény

1. F. Delecour–D. Savignoni (Peugeot 207 S2000) 1:14:46,8
2. D. Botka–P. Mihalik (Mitsubishi Lancer EVO 9R) +25,3
3. D. Gȋrtofan–A. Berghea (Skoda Fabia S2000) +35,6
4. V. Porcişteanu–D. Dobre (Mitsubisci Lancer EVO 10) +50,4
5. M. Tempestini–L. Baggio (Skoda Fabia S2000) +2:43,1
6. E. Keleti–B. Csomortáni (Mittsubishi Lancer EVO 10) +3:38,3
7. G. Szabó–K. Borbély (Mitsubishi Lancer EVO 10) +5:08,2
8. S. Tempestini–D. Pulpea (Subaru Impreza R4) +7:25,8
9. A. Filip–B. Iancu (Renault Clio R3 Maxi EVO) +8:19,0
10. R. Tomita–L. Csegzy (Mitsubishi Lancer EVO 10) +8:40,5

A román ralibajnokság összetett versenyét Francois Delecour vezeti (60 pont), mögötte Szabó Gergő és a kiváló kolozsvári versenyt futó Botka Dávid áll.

A Transilvania Rali két versenynapjáról fotógalériát itt és itt találnak.
 Címkék:   Rali   Román bajnokság 2013   
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas