A zárónapra is jutott érem


A zágrábi vívó Európa-bajnokság zárónapjára is jutott magyar és román érem. A kontinensbajnokság után a küldöttségek folytathatják a felkészülést az augusztusi, budapesti világbajnokságra.

HIRDETÉS


A horvátországi vívó Európa-bajnokság zárónapján a női párbajtőrözők és férfi kardozók csapatversenyét rendezték. Mindkét számban főszerepet játszottak a magyar és román vívók, hiszen a legjobb négy közé jutottak. Az Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea és Amalia Tătăran összetételű román női párbajtőrcsapat az elődöntőben éppen a magyarokat győzte le, 37-32-re. A döntőben Észtország legjobbjai ellen léptek pástra, mivel 27-20-ra kikaptak ezüstérmet szereztek. A magyar csapat: Szász Emese, Antal Edina, Budai Dorina és Révész Julianna a bronzmérkőzésen legyőzte az olaszokat, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Magyar-román elődöntő a női párbajtőrözők csapatversenyében

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Ezüstérmet szerzett a magyar férfi kardválogatott is, amely csupán a döntőben talált legyőzőre, Olaszország révén. A Szilágyi Áron, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Gáll Csaba összeállítású négyes ezüstje a magyar küldöttség ötödik érme volt a kontinenstornán. Korábban a férfi párbajtőrcsapat lett második, míg egyéniben Szász Emese, a női tőr- , illetve párbajtőrcsapat végzett dobogós helyen.
A férfi kardozók csapatversenyében a Tiberiu Dolniceanu, Alina Badea, Ciprian Gălățanu, Mădălin Bucur összeállítású román válogatott a negyeddöntő után már nem nyert mérkőzést, az elődöntőben az olaszok ellen, a bronzmérkőzésen az ukránok ellen kaptak ki, így a negyedik helyen végeztek.

A zágrábi vívó Európa-bajnokságot a román küldöttség három éremmel zárta, Ana Maria Brânză és Tiberiu Dolniceanu aranyérmet nyert, a női párbajtőrözők pedig a második helyen végeztek.

A horvátországi kontinensviadal után a vívók folytatják felkészülésüket az augusztus 5. és 12. között, Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságra.

Vívó Európa-bajnokság, Zágráb
Női párbajtőr, csapat:

1. Észtország
2. Románia (Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea, Amalia Tătăran)
3. Magyarország (Antal Edina, Budai Dorina, Révész Julianna, Szász Emese)

Férfi kard, csapat:
1. Olaszország
2. Magyarország (Szilágyi Áron, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Gáll Csaba)
3. Ukrajna
 Címkék:   Vívás   Európa-bajnokság  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas