Brânză és Dolniceanu aranyérme


Az eddig érem nélkül álló román küldöttség szerdán két aranyérmet nyert a zágrábi vívó Európa-bajnokságon, Ana Maria Brânză párbajtőrben, Tiberiu Dolniceanu kardban állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Szász Emese bronzérmes lett.

HIRDETÉS


A keddi csapatversenyeket követően, ahol a magyar küldöttség ezüst- és bronzéremmel gazdagodott, szerdán egyéni versenyeket rendeztek a vívó Eb-n és a román sportolók játszották a főszerepet. Az egész szezonban kiváló Ana Maria Brânză a döntőben az olasz Francesca Quondamcarlót győzte le 15-11 arányban. A pekingi olimpián ezüstérmes román vívó első egyéni Európa-bajnoki aranyérmét szerezte, korábbi négy Eb-címét ugyanis csapatban nyerte. A női párbajtőrözők egyéni versenyében, Szász Emese révén magyar sportoló is dobogóra állhatott, a magyar csapat harmadik érmét szerezte.

A női párbajtőr dobogósai, középen Ana Maria Brânză

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A szerdai nap másik aranyérme is a román küldöttséghez került, miután Tiberiu Dolniceanu a férfi kard döntőjében hátrányból felállva legyőzte az orosz Alekszej Jakimenkót. A londoni olimpián a kardcsapat tagjaként ezüstérmet szerző Dolniceanu az elődöntőben is orosz ellenfelen lépett túl, Nyikolaj Kovaljovot 15-8 arányban verte. A szám olimpiai bajnoka, Szilágyi Áron is indult a kontinensviadalon, de már a legjobb 32 között búcsúzott. Kiesését követően csalódottan nyilatkozott a Magyar Vívó Szövetség honlapján: „Magamhoz méltatlanul vívtam, és nem tudom, minek köszönhető ez a teljesítmény. Már a csapatversenyen javítanom kell, a világbajnokságon pedig elfeledtetni ezt az egyéni Eb-t”

Vívó Európa-bajnokság, Zágráb
Női párbajtőr, egyéni:

1. Ana Maria Brânză (Románia)
2. Francesca Quondamcarlo (Olaszország)
3. Szász Emese (Magyarország) és Renata Knapik (Lengyelország)

Férfi kard, egyéni:
1. Tiberiu Dolniceanu (Románia)
2. Alekszej Jakimenko (Oroszország)
3. Enrico Berre (Olaszország) és Nyikolaj Kovaljov (Oroszország)
 Címkék:   Vívás   Európa-bajnokság  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas