Csapatérmek a vívó Eb-n


A magyar női tőrcsapat bronzérmet, a férfi párbajtőrcsapat pedig ezüstérmet szerzett a Zágrábban zajló vívó Európa-bajnokság harmadik napján. A románok egyelőre érem nélkül állnak.

HIRDETÉS


A kontinenstorna keddi napján csapatversenyeket rendeztek, a férfi párbajtőr- és a női tőrcsapatok léptek pástra. A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella és Varga Katalin összeállítású magyar csapat először Lengyelország legjobbjaival csapott össze, de ellenfele 20-9 után feladta a küzdelmet. Az elődöntőben, a későbbi győztes olaszokkal szemben alulmaradó magyar csapat, a bronzmérkőzésen jóval esélyesebbnek tartott Oroszországot verte magabiztosan. A horvátországi Európa-bajnokságon a női tőrcsapat harmadik helye a magyar küldöttség első érme. A másodikra sem kellett sokáig várni, hiszen a férfi párbajtőrcsapat döntőbe jutásával biztossá vált az érem.

A Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Isabelle Stan, Balogh Réka összeállítású román női tőrcsapat három vereséggel a nyolcadik helyen zárt.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség honlapja

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Sényi Péter összeállítású magyar négyes Svédország, Észtország és Ukrajna legjobbjait legyőzve jutott a fináléba, ahol az előző évi Eb-döntőhöz hasonlóan ismét Svájc volt az ellenfél. Nemcsak az ellenfél, de a döntő végkimenetele is hasonló volt, így a magyar párbajtőrözők ezüstérmet szereztek. A Magyar Vívó Szövetség honlapjának a csapat vezetőedzője, Udvarhelyi Gábor így értékelt: „Egyrészt kicsit sajnálom az elvesztett döntőt. Ugyanakkor Peking óta ez a kilencedik világverseny, amelyen zsinórban dobogósok vagyunk. Ez, pláne párbajtőrben, óriási eredmény, egyben igazolja, hogy jó munkát végzünk. Bocek (Boczkó Gábor - szerk.) ismét bizonyította klasszisát, igazi vezéregyéniség, Géza formája egyre javul, Rédli András igyekezett, ezúttal így sikerült. Olyan szituáció pedig nem akadt, hogy Szényi Péter pástra kellett volna, hogy lépjen. A budapesti vébé nagyon fontos állomás lesz csapatunk életében, készülünk rá! Köszönöm a munkáját mester kollégáimnak, Dancsházy-Nagy Tamásnak és Szőcs Bertalannak.”

A férfi párbajtőrözők csapatversenyében a szatmári vívókból álló Árkosi Bertalan, Szilágyi Adrian, Pop Adrian és Andrei Radu alkotta román csapat a 13. helyen zárt.

Vívó Európa-bajnokság, Zágráb
Női tőr, csapat:

1. Olaszország
2. Franciaország
3. Magyarország (mohamed aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin)

Férfi párbajtőr, csapat:
1. Svájc
2. Magyarország (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter)
3. Ukrajna
 Címkék:   Vívás   Európa-bajnokság  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas