Dohában indul a Gyémánt Liga-sorozat


Pénteken rajtol az idei atlétika Gyémánt Liga-sorozat. A széria első állomásán, Dohában nyolc millió dollár az összedíjazás.

HIRDETÉS


A Gyémánt Liga-sorozat a Nemzetközi Atlétika Szövetség (IAAF) évenként megrendezett versenye. A 2013-as sorozatnak 14 állomása lesz, a két döntőre augusztus 29-én Zürichben és szeptember 6-án Brüsszelben kerül sor.
A programban 32 szám szerepel, minden számot hétszer rendeznek meg. A győztesek négy, a második helyezettek kettő, a harmadikok egy pontot kapnak, a fináléban a pontszámok megduplázódnak.
A számonkénti siker 7600 eurót ér, az összetett győzelem pedig 30 500 eurót.

A szezonnyitó versenyen 29 olyan sportoló indul, aki a londoni ötkarikás játékokon érmet szerzett. Ott lesz például a női 200 métert megnyerő Allyson Felix vagy a férfi 800 méter bajnoka David Rudisha. A rúdugrás világcsúcstartója, Jelena Iszinbajeva már korábban bejelentette, hogy a májusi, sanghaji Gyémánt Liga-versenyen kezdi meg a szabadtéri szezont. Vele kapcsolatban már többször is arról cikkeztek, hogy visszavonul. Az orosz atléta ezt cáfolta és annyit mondott, hogy a hazai rendezésű világbajnokság után szeretné befejezni pályafutását. Augusztusban Moszkvában rendezik az atlétika vb-t.

A hosszú kihagyás után Blanka Vlasic is májusban, a GYL-sorozat New York-i állomásán tér vissza. A horvátok magasugró világbajnoka bokasérülése miatt a tavalyi ötkarikás játékokat is kihagyta, most ismét készen áll a versenyzésre. „Úgy várom a New York-i versenyt, mintha életem első viadala lenne” – nyilatkozta a 29 éves sportolónő.

A 14 Gyémánt Liga-verseny:
Doha, május 10.
Sanghaj, május 18.
New York, május 25.
Eugene (Egyesült Államok), június 1.
Róma, június 6.
Oslo, június 13.
Birmingham, június 30.
Lausanne, július 4.
Párizs, július 6.
Monte-Carlo, július 19.
London, július 26-27.
Stockholm, augusztus 22.
Zürich, augusztus 29.
Brüsszel, szeptember 6.

Sportoldal.ro/MTI
 Címkék:   Atlétika   Gyémánt Liga  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas