Mihály Árpád: Büszke vagyok az erdélyi szurkolókra


Szerda este Magyarország történelme során először, óriási meglepetésre 2–1-re legyőzte Kazahsztánt a budapesti divízió 1-es jégkorong-világbajnokságon. Az első gólt a Csíkszeredában nevelkedett Mihály Árpád szerezte. Vele beszélgettünk a mérkőzés után.

HIRDETÉS


Gratulálunk a győzelemhez, illetve a gólodhoz. Hogy élted meg a pályán a gólszerzést?

– Visszaemlékezve négy a négy ellen játszottunk, valaki lejött cserélni, mire én beugrottam a cserepadról. A korong Vas Marcinál volt a harmadon belül, és tényleg nagyon jól kivárta, hogy ráugorjon az ember, így én szélen egyedül maradtam. Leadta a passzt, én ellőttem és becsorgott.

A britek elleni meccsen kerültél Sikivel (Sikorcin) és Benk Andrissal egy sorba, úgy érzed jobban megy a játék velük?

– Igen, mi a harmadik sor vagyunk, úgynevezett energiasor, szóval sokat ütközünk, de azért megpróbálunk hozzájárulni a gólokhoz is minden meccsen. Erőt kell adjunk a csapatnak, és szerintem eléggé összhangban tudjuk mindezt csinálni.

Nehéz volt túllépni a koreai vereségen? Kellett az a vereség ahhoz, hogy ma ilyen jól játsszatok?

– Igen, lehet, hogy kellett nekünk, mivel nagy pofon volt, hogy Dél-Koreától kikaptunk, ezért ma az egész csapat, egytől-egyig minden játékos összeszedte magát. Tudtuk, hogy mi a célunk és ezért mindent megtettünk: lövéseket blokkoltunk, a kapus jól védett, mindenki ütközött, a csapatnak pedig ez kell.

Játszottál már valaha ilyen hangulatú arénában? Mit érez az ember, amikor ennyien bíztatják?

– Mi ilyen meccsekért játsszuk ezt a játékot, minden sportoló ilyen sorsdöntő találkozókra vágyik. Nem nehéz ezekre a meccsekre felpörögni, ha ilyen a szurkolás. El sem lehet mesélni, hogy milyen érzés bent lenni a jégen.

Rengeteg erdélyi, s köztük csíki szurkoló drukkol neked otthonról, de még innen a jégpályáról is. Üzensz nekik valamit?

– Hú, hát ezzel kapcsolatban nagyon sok érzés kavarog bennem, nagyon büszke vagyok a csíkszeredai és erdélyi szurkolókra. Nagyon megható, hogy ennyire összetartóak a hazai szurkolók, hogy kijárnak mindenhova, és ahogy imádják a hokit. Tegnap ők is kijöttek az edzésünkre, ez egyszerűen elképesztő, és értük is szeretnénk továbbra is jól játszani.

Olaszországi múltadra visszatekintve mi lehet a győzelem kulcsa a pénteki mérkőzésen?

– Ugyanez. Tényleg ismerem nagyjából a játékosokat, akik többnyire kanadaiak. Ők elég mocskos hokit játszanak, a korongot bedobják a harmadba, ütköznek, próbálnak kizökkenteni a játékunkból. Mi is ugyanezt kell játsszuk, ahogy néztem nagyobbak vagyunk náluk fizikailag, szóval kell ütközni, okosan kell játszani, és majd a góllövőink intézik a többit.Címkék:   jégkorong  divízió 1  világbajnokság  Budapest  Magyarország  Kazahsztán  Mihály Árpád  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas