Berki aranyat, a románok érmeket remélnek a torna Eb-n


Moszkvában, szerdán reggel a férfi selejtezőkkel kezdetét vette a 2013-as torna Európa-bajnokság. A magyar csapatból Berki Krisztiántól aranyérmet várnak, a románoknál az olimpiai ciklus elején a csapatépítés a cél.

HIRDETÉS


A lólengés olimpiai bajnoka Berki Krisztián (fotó) ott lesz Moszkvában a szerdán kezdődő torna Eb-n, a román csapat legnagyobb sztrája, az ugrás olimpiai aranyérmese, Sandra Izbaşa azonban nem utazott el az orosz fővárosba. A moszkvai Európa-bajnokságon egyébként csak egyéni versenyeket rendeznek, csapatban nem mérik össze tudásukat a versenyzők.

A magyar csapat négy férfi és három női tornásszal utazott el a kontinensviadalra. Kovács István vezetőedző, a magyar szövetség (MATSZ) közleményében elmondta, hogy a felkészülés jól sikerült, Berki Krisztián óriási lelkesedéssel készült, az elmúlt időszakban rosszabbult teljesítő Hidvégi Vid nagyon sokat edzett, melynek meglátszik az eredménye, Tálas Bence és Rácz Attila pedig kiváló formában van. "Elégedett vagyok a teljes csapattal, mindenki megfelelően felkészült" - idézte a MATSZ közleménye Kovács Istvánt. "Tálassal és Rácz-cal kapcsolatban megkockáztatom, hogy élete legjobb formájában van, Hidvégi remélem, meglepetést okoz a pontozóknak és érmet hoz, Berki pedig nem lakott jól az olimpiai arannyal, ezért tőle ismét aranyérmet várok." Böczögő Dorina, Makra Noémi és Divéky Luca alkotja a magyar női válogatottat, mindannyian négy szeren indulnak és előbbi kettő joggal pályázik a 24-es egyéni összetett döntőjébe is.

MTI fotó

A román tornászválogatott hat férfi és két női versenyzővel érkezett Moszkvába és az új olimpiai ciklus első nagy versenyén Ioan Suciu edző szerint egy erős csapat megalapozása a cél. A fiatal tornászok mellett persze a már tapasztalt és eredményes sportolókat is kivitték a kontinensviadalra, de Flavius Koczi például kevesebb számban indul, mint korábban. Koczi mellett Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Andrei Vasile Muntean, Andrei Ursache és Cristian Bățagă alkotják a férfi küldöttséget. Ioan Suciu szerint a gyűrű ifjúsági olimpiai bajnoka Andrei Vasile Muntean élete első felnőtt versenyén joggal reménykedhet egy kiváló szereplésben, Cristian Bățagă pedig egyedüliként mind a hat számban elindul.
A női versenyeken Larisa Iordache és Diana Bulimar képviseli majd a román színeket, Sandra Izbaşa felkészülése nem sikerült megfelelően, így ő biztosan nem védi meg címét ugrásban és a belgiumi világbajnokságra összpontosít.

A program szerdán a férfiak selejtezőjével kezdődik, majd csütörtökön a női selejtezőre kerül sor. Pénteken az egyéni összetett döntőit rendezik (12.00 női, 16.30 férfi), míg szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőket bonyolítják. Előbb a férfi talaj, lólengés és gyűrű, valamint női ugrás és felemáskorlát, az utolsó napon pedig férfi ugrás, korlát és nyújtó, illetve női gerenda és talaj fináléit rendezik.
 Címkék:   Torna  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas