Maze rekordja, Miklós Edit legjobbja


A németországi Garmisch-Partenkirchenben folytatódott az alpesisí-világkupa a nők számára. A szombati lesiklóversenyen Tina Maze átlépte a 2000 pontos álomhatárt, Miklós Edit pedig élete legjobb eredményét érte el.

HIRDETÉS


Garmisch-Partenkirchenben a nők lesikóversenyével folytatódott az alpesisí-világkupa. Szezonbeli első győzelmét aratta ebben a szakágban a szlovén Tina Maze, második az amerikai Laurenne Ross lett, míg a dobogó harmadik fokára a német Maria Höfl-Riesch állhatott fel. Maze sikere történelmi, hiszen a győzelemmel járó 100 ponttal átlépte a 2000 pontos álomhatárt és megdöntötte az osztrák Hermann Maier által tartott összetett-világkupa rekordot. Az előző évek összetett bajnoka, Lindsey Vonn többször is közel állt a rekordhoz, de megdöntenie nem sikerült, Maze azonban a szezon utolsó hét versenyén tovább növelheti pontszámát.

Élete legjobb világkupa eredményét érte el a csíkszeredai születésű, magyar színekben induló Miklós Edit (fotó), aki a 18. helyen végzett. 36-os rajtszámmal vágott neki a futamnak, a pálya felső részén még a hatodik legjobb részidővel jött, a végére azonban 1.97-es hátrányt szedett össze. Kiváló eredménye miatt 13 vk-pontot kapott, amellyel éppen megduplázta eddigi pontszámát és jelenleg 89. az összetett világkupában.

Alpesisí-világkupa, Garmisch-Partenkirchen
Női lesiklás
1. Tina Maze (szlovén) 1:40.46
2. Laurenne Ross (amerikai) +0.39
3. Maria Höfl-Riesch (német) +0.50
18. Miklós Edit (magyar) +1.97

Az összetett világkupa állása:
1. Tina Maze (szlovén) 2024 pont
2. Maria Höfl-Riesch (német) 970
3. Anna Fenninger (osztrák) 784
89. Miklós Edit (magyar) 26
 Címkék:   Alpesi sí  Miklós Edit  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas