Hirscher megmentette az osztrákok becsületét


Marcel Hirscher révén osztrák aranyérem született a schladmingi alpesisí-világbajnokság utolsó versenyszámában, férfi műlesiklásban. Az eddig egyéni arany nélkül álló hazaiak így ünnepléssel zárhatják a vb-t.

HIRDETÉS


Nemcsak ellenfeleit, de a hatalmas elvárás miatti feszültséget is le kellett győznie Marcel Hirschernek az ausztriai Schladmingban zajló alpesisí-világbajnokság zárónapján. Az összetett Világkupa-címvédő első helyen zárta az első futamot, de mindössze 28 századdal előzte meg a német Felix Neureuthert.

A második futamra az addig is kiváló hangulat tovább fokozódott, 55 ezer nagyrészben osztrák szurkoló biztatta a sportolókat. Az utolsó három versenyző előtt André Myhrer vezetett, de a top 10-ből többen is kiestek. A legjobb három azonban fantasztikus produkciókat nyújtott, a műlesiklás kétszeres világbajnok, Mario Matt vette át előbb a vezetést fél másodperccel. Kiváló időeredménye akár újabb aranyérmet is jelenthetett volna, de mind Felix Neureuther, mind Marcel Hirscher elviselte a tét nagyságát és kiváló versenyzéssel előzte meg Mattot. Marcel Hirscher a szlalomversenyt megnyerve megmentette tehát a hazai rendezésű vb-t, hiszen korábban az osztrákok csak a csapatversenyben tudtak legjobbak lenni.

A világbajnokság éremtáblázatán az amerikaiak végeztek az első helyen, négy arany- és egy bronzéremmel, a két aranyat, két ezüstöt és négy bronzérmet szerző osztrákok előtt.

Alpesisí-világbajnokság
Férfi műlesiklás

1. Marcel Hirscher (osztrák) 1:51.03
2. Felix Neureuther (német) +0.42
3. Mario Matt (osztrák) +0.65
 Címkék:   Alpesi sí  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas