Kelemen Zoltán részvételével rajtol az Európa-bajnokság


Szerdán kezdődik Zágrábban a műkorcsolyázók és jégtáncosok idei Európa-bajnoksága, amelyen Kelemen Zoltán és Măriuță Sabina vesz részt román részről és a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté jégtánc kettős magyar részről.

HIRDETÉS


A 2013-as műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságra a hivatalos honlapon található nevezési listákból kiderül, hogy a férfiaknál 30, a nőknél 36, a párosoknál 15, a jégtáncosoknál pedig 26 résztvevő adta le nevezési kérelmét. A csíkszeredai Kelemen Zoltán az előző évben szerzett 14. helyével érte el élete legjobb eredményét és a 26 éves sportoló célja most is a döntőbe kerülés. Kelemen immár hetedik alkalommal képviseli a román színeket Európa-bajnokságon, de részt vett már négy világbajnokságon és a 2010-es vancouveri téli olimpián is.

Szintén ott lesz Zágrábban a mindössze 18 éves Măriuță Sabina, aki Kanadában él és ez lesz a harmadik Eb-részvétele. Magyarországot idén csupán a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté jégtáncos kettős képviseli. A duó célja az, hogy a nagyon erős mezőnyből a szerdai rövidprogram után bekerüljön a legjobb 20-ba és bemutathassa kűrjét.

Az aranyérmek legfőbb városmányosa szinte minden esetben a címvédő. A férfiak mezőnyében lehet a legnagyobb verseny, ahol a jövő évi szocsi olimpiára fókuszáló Jevgenyij Pljuscsenkót a franciák – Florent Amodio és Brian Joubert -, illetve a cseh Michal Brezina akadályozhat meg egy újabb kontinenselsőségben. A nőknél az olasz Carolina Kostner a legnagyobb esélyes, a párosoknál pedig a négyszeres világ- és Európa-bajnok Aliona Sevcsenko, Robin Szolkowy páros az aranyérem legfőbb várományosa.

A műkorcsolya-Eb programja:
szerda:

jégtánc rövidprogram (Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté) 12.45
páros rövidprogram 19.45
csütörtök:
férfi rövidprogram (Kelemen Zoltán) 12.45
páros kűr 20.00
péntek:
női rövidprogram (Măriuță Sabina) 11.45
jégtánc kűr 19.30
szombat:
férfi kűr 13.45
női kűr 19.00
 Címkék:   Műkorcsolya  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas