Bolt és Felix az év legjobbjai


A jamaicai Usain Bolt és az amerikai Allyson Felix lett 2012 legjobb férfi, illetve női atlétája a Nemzetiközi Atlétika Szövetség (IAAF) szavazásán. Mindkettő három olimpiai aranyéremmel gazdagodott Londonban.

HIRDETÉS


A jamaicai sprinter negyedik alkalommal érdemelte ki az IAAF elismerését. Bolt 2008, 2009 és 2011 után kapta meg ismét a díjat a Barcelonában tartott ünnepségen. A világcsúcstartó vágtázó Londonban megismételte négy évvel korábbi teljesítményét, 100-on, 200-on és a 4X100 méteres váltó tagjaként is aranyérmet szerzett. Usain Bolt a nemzetközi sportéletbe nemrég berobbanó gátfutó Aries Merrittet és a kenyaiak középtávfutó bajnokát, David Rudishát előzte meg.

A nőknél is háromszoros londoni bajnok érdemelte ki az elismerést, az amerikai Allyson Felix személyében. Felix már korábban rendelkezett világbajnoki és olimpiai címekkel, de a 2012-es nyári ötkarikás játékokon ért fel karrierje csúcsára, amikor 200 méteren egyéniben, illteve a 4X100 és a 4x400 méteres váltó tagjaként is aranyérmet ünnepelhetett. Az új-zélandi súlylökő Valerie Adams és a brit hétpróbázó Jessica Ennis előtt nyerte el az Év atlétája kitüntetést.

A barcelonai díjátadón a hagyományoknak megfelelően különdíjakat is osztottak. Az év teljesítményéért a világcsúcsot futó amerikai 4x100-as női váltó és a szintén új csúcsot repesztő David Rudishát díjazták. Kiváló teljesítményért kapott elismerést a 2012-es szezont veretlenül záró Aries Merritt. Az új csillagok kategória győztese női vonalon a bahamai Anthonique Strachan (junior világbajnok 100 és 200 méteren), a férfiaknál pedig az olimpiai bajnok gerelyhajító Keshorn Walcott (Trinidad és Tobago).

Az IAAF kiváló edzői munkásságáért díjazta Glen Mills jamaicai edzőt, akinek tanítványai Usain Bolt és legnagyobb vetélytársa Yohan Blake is.
 Címkék:   Atlétika  IAAF  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas